Felhívás!

Több száz tehergépkocsi várakozik a román-magyar határon a tüzetesebb határellenőrzés miatt

Több száz tehergépkocsi várakozik a román-magyar határon a tüzetesebb határellenőrzés miatt Románia

Több száz tehergépkocsi várakozik csütörtökön a határellenőrzésre a román-magyar határon, miután a hatóságok tüzetesen átkutatják a járműveket az utóbbi időben megsokasodott, a bevándorlók által elkövetett illegális határátlépési kísérletek okán.

A határrendészet honlapján található adatok szerint a legtöbbet – legalább 90 percet – a Nagylak autópálya-határátkelőnél kell várakozni, ahol 5 sávot bocsátottak az országból kilépő nehézgépkocsi-forgalom rendelkezésére.

A borsi átkelőnél 3 sávon ellenőrzik a nehézgépkocsi-forgalmat, a várakozási idő 60 perc, a petei átkelőnél pedig, ahol egy sávon zajlik a vizsgálat, szintén 60 perc.

A nagylaki országúti határátkelőnél 40 perc a várakozási idő, Gyulavarsándnál 30, a borsi autópálya-határátkelőnél pedig szintén 30. Tornyánál, Nagyszalontánál és Érmihályfalvánál normális körülmények között zajlik az ellenőrzés.

Az Arad Megyei Határrendészet szerint az utóbbi időben sok bevándorlót füleltek le, akik a tehergépkocsikban elrejtőzve próbáltak meg kijutni Romániából, emiatt fokozták az ellenőrzéseket. Tekintve, hogy a határellenőrzés a magyarországi hatóságokkal közösen zajlik, ahhoz, hogy több sávot nyithassanak meg a határnál a várakozási idő csökkentése érdekében, a magyar félnek is ki kellene rendelnie nagyobb számú személyzetet.

A személygépkocsi- és buszforgalomban nincs fennakadás a román-magyar határon.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások