Felhívás!

Toader nem aggódik

Toader nem aggódik Románia

Tudorel Toader igazságügyi miniszter szerint nem kell aggassza Romániát az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának állásfoglalása az igazságügyi törvényekkel kapcsolatban, írja az Agerpres.

 

„Nem kell aggasszon bennünket egy nagykövet vagy egy minisztérium állásfoglalása, mert nekünk jogunkban és hatáskörünkben áll törvényeket hozni. Csak arra kell vigyáznunk, hogy mindez a jogállamiság és a partnerségeink, együttműködési megállapodásaink szabta keretek között történjen” – mondta tegnap a tárcavezető, újságírói kérdésre válaszolva.

A miniszter hozzátette, alapvetően jó az együttműködés az általa vezetett tárca és az USA bukaresti nagykövete között, bár nem mindig képviseltek azonos véleményt. „Ez nem jelenti azt, hogy ő nem nyilváníthat véleményt, de ha kifejezi véleményét, aggodalmát valamivel kapcsolatban, nekem nem kell változtatnom álláspontomon, és nem kell elállnom attól, amit célul tűztem ki, amennyiben ez illeszkedik a törvény és az alkotmány szabta keretek közé” – mutatott rá Toader. A miniszter ismét hangot adott abbéli meggyőződésének, hogy az igazságügyi törvények módosítására szükség van, és – mint mondta – elégedettséggel tölti el, hogy sikerült elindítania ezt a folyamatot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.