Felhívás!

Keményen zsarolt

Keményen zsarolt Románia

Dan Diaconescu feltételes szabadlábra helyezéséről döntött tegnap az Ilfov megyei törvényszék, miután majdnem két év és nyolc hónapot töltött le az öt és fél éves büntetéséből, írja az Agerpres.

Az Ocram Televiziune Kft. többségi tulajdonosát, az OTV műsorvezetőjét 2015 márciusában ítélték el jogerősen kétrendbeli zsarolás miatt. Ugyanabban az ügyben az OTV másik műsorvezetője, Doru Pârv négy év letöltendő börtönbüntetést kapott és öt évre eltiltották attól a jogtól, hogy írott vagy audiovizuális sajtóban dolgozhasson, Mitruş Ghezea műsorvezetőre pedig két és fél év szabadságvesztést róttak ki a bírák zsarolás miatt.

A DNA vádja szerint Diaconescu bűntársai közvetítésével megzsarolta Ion Moţ-t, az Arad megyei Zaránd község polgármesterét, 200 ezer eurót kérve tőle. Utóbbi ki is fizetett neki 30 ezer eurót és 42 ezer lejt. A volt műsorvezető Paul Petru Ţârdea üzletembert is megzsarolta, 100 ezer eurót követelve tőle, amiből 4500-at kapott meg.

Diaconescu a büntetés-végrehajtási jogorvoslatra vonatkozó, 2017/169-es törvény alapján kérte szabadlábra helyezését. Az Ilfov megyei törvényszék elutasította az ügyészek fellebbezését, és fenntartotta a bukaresti negyedik kerületi bíróság október 27-ei döntését. A döntés jogerős.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.