Felhívás!

Tízmillió lej már elfogyott

Tízmillió lej már elfogyott Románia

Húszmillió lejt hagyott jóvá az állam a régi háztartási gépek cseréjére, a pénzkeret több, mint fele tegnap délutánra már el is fogyott.

A program révén a kormány az új, energiahatékony háztartásbeli elektromos eszközök vásárlását támogatja, abban az esetben, ha a régit leadja a tulajdonos. Egy órával a háztartási eszközök roncsprogramjának elindulása után már 7,4 millió lejre érkezett igénylés, ez a programra szánt költségvetés 40 százalékát teszi ki – jelentette be Facebook-oldalán a környezetvédelmi minisztérium. A bejegyzés szerint az igényléseket fogadó Környezetvédelmi Alap elektronikus rendszere percenként 100 igénylést dolgozott fel, így másodpercenként legalább másfél hűtőt, televíziót vagy légkondicionálót stb. vásároltak.

Bár az első órák rohama után valamelyest visszaesett az igénylések száma, a program népszerűsége vitathatatlan: tegnap, azaz egy nappal az indulás után az erre szánt költségvetésnek már több mint fele elfogyott. A rendelkezésre álló összeg alakulását bárki követheti az AFM honlapján, tegnapi lapzártánk idején még 9,24 millió lej állt az érdeklődők rendelkezésére, de a rendelkezésre álló keret szinte percenként változik. Az állam által nyújtott támogatás értéke legtöbb 400 lej, a programba a www.solicitant.afm.ro oldalon lehet beiratkozni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.