Felhívás!

Tízezer lejes bírságot kapott a PNL-kongresszus szervezője a járványügyi szabályok be nem tartása miatt

Tízezer lejes bírságot kapott a PNL-kongresszus szervezője a járványügyi szabályok be nem tartása miatt Románia

A járványügyi szabályok be nem tartása miatt tízezer lejes bírságot kapott a bukaresti Romexpo kiállítási központ, amely a Nemzeti Liberális Párt (PNL) múlt hétvégi kongresszusának adott helyet – közölte kedden a fővárosi rendőrség vezetője, Bogdan Berechet.

Bogdan Berechetet a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek javaslatára hívta be meghallgatásra az alsóház védelmi bizottsága, hogy számoljon be a PNL-kongresszus megszervezésének és lebonyolításának körülményeiről.

A rendőrparancsnok elmondta, egyelőre tízezer lejes bírságot kapott a szervező, mert nem gondoskodott arról, hogy a jelenlévők ne zsúfolódjanak össze a központi csarnok bejáratánál, illetve mert a résztvevők közül sokan nem viseltek maszkot. A rendőrség és a csendőrség még vizsgálja az eseményről készült felvételeket, és azt is, hogy az őrző-védő cég eleget tett-e a kötelezettségeinek.

Utóbb Florin Cîţu miniszterelnök azt nyilatkozta, a PNL ki fogja fizetni a 10 ezer lejes bírságot, és a továbbiakat is, ha még lesznek. Ugyanakkor megjegyezte, a kongresszus megszervezésekor még nem ő volt az alakulat elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 30., 9:03
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sajnos hogy majndem minden romaniai tv adon bemutatott kongreszus lezajlott viszont az allam elnokunk meg nem volt megbirsagolva a maszk nem viselese miatt.Nem ertem en hogy ha a jogszabalyok mindenkire egyerant ervenyes mert ugymond joggalamban elunk akkor Johanisz – romania elnoke miert nincs megbirsagolva a kongreszus utan mar eltel egy het alteltjevel.
    EZ A ROMANIA JOGALAM SAJNOS – AMI EGYESEKNEK SZABAD AZ MASOKNAK NEM