Felhívás!

Tizennégy megyében volt szükség a tűzoltók közbelépésére a rossz idő miatt

Tizennégy megyében volt szükség a tűzoltók közbelépésére a rossz idő miatt Románia

Tizennégy megye 25 településén és a fővárosban volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépésére az esőzések és erős szél miatt.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) tájékoztatása szerint Bukarestben, valamint Argeş, Bihar, Brăila, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunyad, Ilfov, Prahova, Szatmár, Teleorman és Temes megyében okozott károkat a rossz idő. A katonai tűzoltóknak 21 udvarból és tíz pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, ugyanakkor az úttestre dőlt 197 fát kellett eltakarítaniuk. 74 személyautó megrongálódott.

A Bihar megyei Felsőkocsobán 30 személy megelőző jelleggel elhagyta kedden otthonát, miután veszélyesen megemelkedett a Köves-Körös vízszintje. Közülük 24-en már visszatértek a házukba, hatan továbbra is rokonoknál vannak.

A 300-as vasúti fővonal Bukarest és Brassó közötti szakaszán, Floreşti település térségében ideiglenesen szünetelt a vonatok közlekedése egy, a sínekre dőlt fa miatt.

Jelenleg nem közlekednek az autók a 76-os országúton Bihar megyében, illetve a szintén Bihar megyei 97-es községi úton.

A hatóságok hat figyelmeztető üzenetet küldtek ki a lakosságnak a RO-ALERT rendszeren Fehér, Arad, Bihar, Kolozs és Hunyad megyében – derül még ki a DSU közleményéből.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.