Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eurovíziós Dalfesztivál: nem jutott a döntőbe a Romániát képviselő Roxen

Eurovíziós Dalfesztivál: nem jutott a döntőbe a Romániát képviselő Roxen Kultúra

Nem jutott tovább a Romániát képviselő Roxen és Amnesia című dala az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjéből, amelyet kedd este tartottak Rotterdamban.

Hirdetés
Hirdetés

Az első elődöntőben részt vevő országok közül Norvégia, Izrael, Oroszország, Azerbajdzsán, Málta, Litvánia, Ciprus, Svédország, Belgium és Ukrajna képviselői jutottak be a fináléba.

A második elődöntőt csütörtökön tartják, ezen San Marino, Észtország, a Cseh Köztársaság, Görögország, Ausztria, Lengyelország, a Moldovai Köztársaság, Izland, Szerbia, Grúzia, Albánia, Portugália, Bulgária, Finnország, Lettország, Svájc és Dánia képviselői állnak színpadra. Magyarország idén nem vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A két elődöntőből telefonos és online szavazás, illetve a szakmai zsűrik szavazatai alapján továbbjutó 10-10 előadó mellett a szervező Hollandia, valamint az automatikusan döntős öt nagy ország – Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia – képviselői vehetnek részt a május 22-i fináléban.

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált a Hollandiát képviselő Duncan Laurence nyerte meg Arcade című dalával. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt a verseny.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 19., 10:28
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Ennek, ahogy szokták mondani ,nagyobb volt a füstje ,mint a lángja…20 másodpercig bírtam nézni…de az egész dalfesztivál egy dupla nulla lett ,Magyarország már nem is nevezett be erre a bohóckodásra.Az egész egy nagy üzlet , maradandó értéket nem produkálnak az utóbbi időben.Ahogy jönnek a Conchita félék ,úgy el is tünnek.