Hirdetés
Hirdetés

Tervezet: a megbírságolt sofőrök dönthetnék el, mely időszakra vonják be a jogosítványukat

Tervezet: a megbírságolt sofőrök dönthetnék el, mely időszakra vonják be a jogosítványukat Románia

Törvénytervezetet nyújtott be a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) két képviselője, Ştefan-Alexandru Băişanu és Adrian Mocanu, amely megengedné a gépkocsivezetői jogosítvány meghatározott időre szóló felfüggesztésével szankcionált sofőröknek, hogy eldöntsék, mely periódusra vonják meg tőlük az autóvezetés jogát a kihágás elkövetésétől számított egy éven belül.

Hirdetés
Hirdetés

A törvény nem vonatkozna azokra, akik különösen súlyos bűncselekményt követtek el, és veszélyt jelentenek a társadalomra nézve.

A tervezet értelmében a kihágás elkövetésétől számított 365 napon belül le kell róni a kiszabott büntetést, de az autóvezető megválaszthatná ennek időszakát.

Az intézkedésre elsősorban azok érdekében van szükség, akiknek szakmájuk gyakorlásához és a kenyérkereséshez elengedhetetlen a gépkocsivezetés – érvelnek a kezdeményezők.

A tervezetet a szenátus tárgyalja első fórumként, majd a képviselőház hozza meg róla a végső döntést.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 21., 21:25
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Aki kenyeret keres az ne igyon alkoholt, ne ralizzon, tartsa be valamelyest a szabályokat, hanem abban a periódusban amig nincs jogsija menjen napszámra, az jó lecke lenne a hátralevő életére nézve!😀

 • User
  Dátum: 2019. március 21., 21:49
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Mikor vezetik be a kötelező 10 osztályt a hajtási megszerzéséhez?! Sokan annyira bunkók,h fel sem fogják, h autóval ölhetnek!!! Kézdi környékén hány állat van akinek az átjáró csak opció! Hajt mint állat,tilosban parkol, de a zsaruk cinkosaik!😤