Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ellenőrizni lehet a megvásárolandó használt autó előtörténetét a RAR honlapján

Ellenőrizni lehet a megvásárolandó használt autó előtörténetét a RAR honlapján Románia

A Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) csütörtökön elindított egy új online szolgáltatást honlapján, melynek segítségével a használt gépkocsikat vásárolni kívánó személyek megkaphatják az őket érdeklő autó előtörténetét, feltéve, ha az szerepel a nyilvántartásban.

A hivatal által kiadott sajtóközlemény értelmében az érdeklődőknek a www.rarom.ro honlapon, a „gépjármű előtörténet” (Istoric vehicul) alkalmazásnál meg kell adniuk e-mail címet, ahová az adatokat szeretnék kapni, illetve az őket érdeklő gépkocsi alvázának számát. Az applikáció egy kódot generál, amit elküld a megadott e-mail címre, és a kód érvényesítése után elküldi az adatokat is: például hány kilométert futott, érvényesen van-e bejegyezve, érvényes-e a műszaki vizsgája és milyen technikai paraméterekkel rendelkezik.

Hirdetés
Hirdetés

A közleményben ugyanakkor figyelmeztet a hivatal, hogy az adatokat nem lehet kereskedelembe bocsátani és az azokkal való visszaélés a további adatigénylés korlátozását vonja maga után. Az applikáció okostelefonról is használható.

A hivatal a gépjárművásárlókat kívánja támogatni az új szolgáltatással, hogy azok a valós adatok ismeretében dönthessenek valamely jármű megvétele mellett.

A RAR ugyanakkor bővítené a lekérhető adatok körét, többek között a gépjármű károsodására, szervizelésére vonatkozó adatokkal. Mivel ez utóbbiak nem a hivatal adatai, „lehetséges, hogy fizetni kell majd értük”, mutat rá a közlemény.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 21., 20:45
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Azt is ember vezeti be! Én garantálom minden 2.autónak megvannak/lesznek hamisítva az adatai! Nyugaton sem fut mindenki márkaszervizbe ha megüttették, így nem kerül minden a nyilvántartásba! Km óra állás?! Olyan gépek vannak amelyek évente 70.000 és 100.000 km t futnak, Romániában 8-10 évesen 150-200.000km ben vannak”valós”😁 A szervizkönyveket esti mese közbe szerkeszti a nepper és röhögve nyomkod a 20 lejes pecsételőkkel!😂 Amig börtönt nem kap a hamisító addig nem lesz rend!😎