Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teodorovici: az ellenzék nem játszhat a kormányváltással; a gazdaság nem gumiból van

Teodorovici: az ellenzék nem játszhat a kormányváltással; a gazdaság nem gumiból van Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) megerősödve fog visszatérni a kormányzáshoz, miután a román államplgárok összehasonlítják az új hatalom tevékenységét azzal, amit a PSD már elért – jelentette ki pénteki temesvári sajtóértekezletén Eugen Teodorovici, a PSD ügyvezető elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„Most az következik, (…) hogy hagyjuk, hogy a románok összehasonlítsák azt, amit az újak nem fognak megtenni, azzal, amit mi tettünk meg. Vállalniuk kell a kormányzást, nem játszhatnak a kormányváltással, mert a gazdaság nem gumiból van, amit úgy nyújtasz, ahogy akarsz. Megtették ezt, ez demokratikusan korrekt volt, akkor vegyék át a kormányzást”- mondta Teodorovici.

A szociáldemokrata vezető hangsúlyozta, hogy ha az új hatalomnak lesz többbsége, hogy átvigye a kormányt, „akkor jó”, ha nem, akkor el kell ismernie, hogy mozgósítottak, amikor rombolni kellett, de képtelenek mozgósítani, amikor építeni kell. „A jó intézkedéseiket értékelni fogjuk, a rosszakra lecsapunk. A PSD akkor tér vissza a kormányzáshoz, amikor az ország lakói egyértelműen megértik ezeket a piszkos játékokat, amelyeket a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) művel. A PSD megerősödve tér majd vissza a kormányzáshoz. Addig is emelt fővel leszünk ellenzék. Az emberek összehasonlíthatják majd azt, ami volt, azzal, amit az új hatalom nyújt majd” – részletezte Teodorovici.

Az ügyvezető elnök azt mondta: a PSD nem fél az előre hozott választásoktól, és úgy vélte: gazdaságosabb lenne, ha a parlamenti választásokat egyszerre tartanák a helyhatósági választásokkal.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük