Hirdetés
Hirdetés

Téli üdülőtelepeket ellenőriz a fogyasztóvédelmi hatóság

Téli üdülőtelepeket ellenőriz a fogyasztóvédelmi hatóság Románia

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) bejelentette, hogy idén télen is megszervezi a téli parancsnokságát, amely – első alkalommal – hat régióban ellenőrzi majd az ország üdülőtelepeit.

A téli parancsnokság által ellenőrzött hat régió a következő: Prahova völgye, Brassó, Bukovina, Máramaros, Herkulesfürdő-Rânca, Kolozs megye-Félixfürdő.

Horia Constantinescu, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke kijelentette, a piacon újonnan megjelent szereplőknek tanácsot, útmutatást adnak, de a tapasztalt szolgáltatók a szabályszegés mértékével arányos büntetésre számíthatnak.

‘A törvény ismeretének hiánya nem lehet mentség arra, hogy tiszteletlenül bánsz a küszöbödet átlépő vendéggel. A romániaiak azért választanak más üdülési célpontokat, mert az egyes gazdasági szereplők által nyújtott szolgáltatások kívánnivalót hagynak maguk után. Ezt a közleményt nyilvános figyelmeztetésnek szánom. Vásároljanak minőségi termékeket, takarítsanak, szükség esetén cseréljék ki a matracokat és az ágyneműt, és kezeljék a turistákat családtagként” – üzente a fogyasztóvédelmi hatóság vezetője.

A téli parancsnokság a legsűrűbb szezon idején, január 13-áig végez ellenőrzéseket a hat említett régióban.

forrás: Agerpres

fotó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük