Felhívás!

Telefonbetyár gyerek miatt voltak készültségben a bukaresti hatóságok

Telefonbetyár gyerek miatt voltak készültségben a bukaresti hatóságok Románia

A bukaresti tűzoltók, rendőrök és csendőrök csapatai egy gyereket kerestek kedden, aki kora délután telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra és közölte, hogy egy csatornában van, ahová társai lökték be, majd rátették a csatorna fedelét. Mint utólag kiderül, a kiskorú csak játszadozott a hatóságokkal.

Raed Aradat kedd este közölte, az állítólag csatornába zárt gyerek telefonos játékot játszott. Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője szerint valószínűleg megbírságolják a gyerek szüleit.

Arafat szerint “jelentős számú személyzetet mozgósítottak”, a környéken minden csatornafedőt felemeltek.

“Szerencsére semmi komoly nem történt. A gyermek nem volt veszélyben, ez egy telefonos játék volt, amelyet most majd megvitatnak a családdal, és valószínűleg bírságot szabnak ki a gyermek szüleire a visszaélés miatt” – nyilatkozta Arafat a Digi 24 televíziónak.

Daniel Vasile, a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője elmondta: a gyerek egy olyan feltöltőkártyás telefonról beszélt, amelyről már korábban is regisztráltak álhívást a 112-es egységes segélyhívószámra.

A szóvivő elmondta: a gyerek közölte, hogy hallja a feje fölött az autókat és a rendőrautók megkülönböztető hangjelzéseit, de egy idő után ellentmondásba keveredett, majd hirtelen bontotta a vonalat, amitől gyanút fogtak a szakemberek és a felszínen kezdték keresni a hívást kezdeményező felet és meg is találták.

A gyerek megmondta, hogy melyik utcában van, ám sem ott, sem a környező utcák alatt futó csatornákban nem leltek nyomára.

A 112-es számon szolgálatot teljesítő személy 35 perces beszélgetést folytatott a gyerekkel, hogy megpróbáljon többet megtudni tartózkodási helyéről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 7., 10:40
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A végeredmény 500 lejes büntetés. Kevés! A gyerek jobb lenne 1ébbel játszana! A szülő is hibás! A mi időnkben a ” vagányok” forró vonalakon szorakoztak, az drágább volt….