Felhívás!

FRISSÍTVE: Teherautó, mentő és furgon ütközött: heten meghaltak

FRISSÍTVE: Teherautó, mentő és furgon ütközött: heten meghaltak Románia

Súlyos közúti baleset történt kedd reggel Iaşi megyében. Egy kamion, egy terhes nőt szállító mentőautó és egy furgon ütközött össze, hét személy életét vesztette.

“Hét személy – a teherautó vezetője és a furgon hat utasa – életét vesztette. A mentőautó sofőrje és az ápolónő megsérült, a mentőautóban szállított terhes nő pedig épségben megmenekült, családja vette át” – mondta Diana Cimpoesu, a Iași megyei SMURD vezetője.

A helyszínre több tűzoltó- és SMURD-egység érkezett. A helyszínelés idején félsávos útlezárás mellett zajlott a forgalom.

Az első vizsgálatokat alapján a rendőrök megállapították, hogy a teherautó vezetője nekiment a mentőautónak, majd összeütközött a furgonnal – mondta Ioan Bîlea, az Iași megyi rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak büntetőeljárást az ügyben,

A nyomozás folytatódik a baleset összes körülményének megállapítása érdekében.

A kedd reggel 6:40 körül bekövetkezett balesetet követően a helyszínre érkező mentőegységek öt embert találtak szív- és légzésleállásban. A balesetben meghaltak száma később hétre emelkedett. A mentőautóban lévő két másik személyt kórházba szállították. A mentőautó épp egy vajúdó nőt szállított Szépvásárról (Târgu Frumus) a szülészetre.

A 28-as országúton, Sârca külterületén történt balesetben meghalt hét ember közül hatan építőmunkások voltak, akik a furgonban ültek, a hetedik áldozat pedig a teherautó vezetője volt.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.