Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tătaru: vízválasztóhoz érkeztünk, legyünk szolidárisak

Tătaru: vízválasztóhoz érkeztünk, legyünk szolidárisak Románia

Felhívást intézett a lakossághoz Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, miután szerdán rekordszámú, 2958 új koronavírusos megbetegedést jelentettek.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető arra kéri az embereket, hogy a koronavírus terjedésének lassítása érdekében tartsák be a kormány és a helyi hatóságok által elrendelt egészségügyi előírásokat, ugyanis az egészségügyi rendszeren egyre nagyobb a nyomás.

Tătaru elmondta, amennyiben a következő két hétben csökkenni fog a fertőzések száma, ismét sor kerülhet lazító intézkedésekre.

„Csak rajtunk múlik a nemzet egészségének jövője” – fogalmazott a miniszter.

Tătaru elmondta, a következő időszakban felmérik a kórházakban és a közegészségügyi igazgatóságoknál rendelkezésre álló kapacitásokat. „Az egészségügyi rendszer még bírja a terhelést, de ne erőltessük őket még jobban” – mondta.

Kifejtette: most is ugyanaz az egészségügyi személyzet dolgozik, mint hét hónappal ezelőtt, akik korábban 200 esetet fogadtak, most 3000-rel kell megbirkózniuk.

„Az orvosi személyzet körében is vannak fertőzöttek. Gondoljunk arra, hogy ők vannak leginkább kitéve a fertőzésnek. Ez a személyzet kell gondozza a fertőzött és a nem fertőzött személyeket is” – fogalmazott Tătaru.

A tárcavezető szerint a megelőzésere kell hangsúlyt fektetni.

„Nézzük meg, hogy honnan indulnak ki a gócpontok. Vannak rendezvények, amelyek nincsenek jól ellenőrizve vagy ahol nem tartják be a szabályokat, ott van a tömegközlekedés, ahol szintén nem tartják be a szabályokat” – fejtette ki.

Tătaru szerint a két napja bevezetett korlátozások 10-14 nap múlva éreztetik majd hatásukat.

Cikkünk frissül!

Declarații de presă susținute de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru

Declarații de presă susținute de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru#NeluTataru #GuvernulRomaniei

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 7 octombrie 2020

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük