Felhívás!

Tăriceanu is indul Bukarest főpolgármesteri székéért

Tăriceanu is indul Bukarest főpolgármesteri székéért Románia

Bejelentette csütörtökön Călin Popescu-Tăriceanu, hogy harcba száll Bukarest főpolgármesteri tisztségéért.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, úgy véli, miniszterelnökként és a szenátus elnökeként szerzett tapasztalata hasznára lenne a polgármesteri munkában. “Nehéz időszakot élünk, nincs idő a kísérletezgetésre, tapasztalattal rendelkező emberekre van szükség” – fogalmazott.

Tăriceanu kiemelte, azért is döntött úgy, hogy jelölteti magát, mert bár 30 éve számottevő liberális választói bázisa van a fővárosnak, az eddigi jelöltek között nincs egyetlen liberális sem. “Nicuşor Dan sem liberális profilú. Az, hogy támogatja őt a Nemzeti Liberális Párt, teljesen más dolog. Arról nem is beszélve, hogy a PNL liberális profilja is megkérdőjelezhető” – tette hozzá.

Rámutatott, nincsenek további politikai ambíciói, nem kívánja ugródeszkának használni a polgármesteri tisztséget. “Tősgyökeres bukaresti vagyok, és magam is részt vettem a jelenlegi Bukarest kiépítésében: építőmérnökként részt vettem az első bukaresti metróvonal, az Unirii téri metróállomás, majd a Bucur-Obor csomópont építésében” – vázolta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.