Hirdetés
Hirdetés

Tanulók Országos Tanácsa: a következő tanév szeptember 6-án kezdődön

Tanulók Országos Tanácsa: a következő tanév szeptember 6-án kezdődön Románia

A Tanulók Országos Tanácsa (CNE) szerint a 2021-2022-es tanévnek szeptember 6-án kellene elkezdődnie és 2022. június 4-én zárulnia.

Hirdetés
Hirdetés

A Tanulók Országos Tanácsa hétfői közleményében leszögezi, már februárban felhívták a figyelmet arra, hogy a 2021-2022-es tanév struktúrája nem kiegyensúlyozott, és hogy az erre vonatkozó döntést a szociális partnerekkel való reális konzultálás nélkül hozta meg a szaktárca. “A CNE továbbra is fenntartja azon véleményét, hogy az iskolai évnek 2021. szeptember 6-án kell kezdődnie és 2022. június 4-én végződnie’ –

A CNE képviselői szerint az általuk javasolt struktúra “kiegyensúlyozottabb” tanévet eredményezne mind a hetek számát, mind a nyári hónapokban az iskolapadban töltött napok számát illetően, amikor az osztálytermekben uralkodó hőség kellemetlen.

Ami a tárca azon szándékát illeti, hogy a 2022-2023-as iskolai évtől meghosszabbítsa a tanítási időszakot, a CNE rámutat, a jobb eredmények elérése érdekében a megoldást az oktatás minőségének javítása jelentené.

“Az oktatási szakterületen végzett kutatások kimutatták, hogy nincs jól meghatározható összefüggés az iskolában töltött napok számának növelése és a PISA-teszteken elért eredmények között” – szögezik még le.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 13., 9:10
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A TOT ba ki választotta be őket?! Anyuci, apuci?!😉
    A falusi diákok fele szeptemberben kemény mezei munkát végez! Ezért volt optimális a szeptember közepei kezdés! Igaz annyi idióta van, hogy akár 1/4 évekre is képesek lesznek felbontani a tanévet! Mindent az ők dicsőségükért! A diákból lassan csak szavazópolgárt nevelnek!!!!😆😂🤣