Felhívás!

Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt

Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt Külföld

Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt – jelentette be hétfőn Claudiu Năsui gazdasági és turisztikai miniszter.

Elmondása szerint a nap folyamán beszélt Görögország bukaresti nagykövetével, aki elmondta, hogy április 16-án országa megnyitja határait a turisták előtt, de természetesen néhány feltételhez köti az állam területére való belépést.

A romániai turistáknak indulás előtt ki kell tölteniük az úgynevezett utaskereső formanyomtatványt (Passenger Locator Form), illetve negatív PCR-teszttel vagy oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük. “De további információkat várunk még a görög hatóságoktól” – fejtette ki Claudiu Năsui az Antena 3 műsorában.

Ami a Romániába való visszatérést illeti, Năsui kifejtette, hogy amennyiben a visszatérés időpontjában Görögország nem szerepel a sárga övezetbe tartozó államok listáján, a román állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk. Ha visszatéréskor Görögország szerepel a listán, az állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk, ha be vannak oltva, vagy ha orvosi igazolással vagy antigén teszttel bizonyítani tudják, hogy az elmúlt 90 nap során átestek a koronavírus-fertőzésen – mutatott rá a turisztikai miniszter.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.