Felhívás!

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba Románia

Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére – közölte pénteken Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

Az új koronavírussal való fertőzést kimutató 18.500.000 adag nyálteszt beszerzési eljárása folytatódik, miután az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) megalapozatlannak minősítette és elutasította azt az óvást, amelyet egy vállalat nyújtott be az eljárás ellen.

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) arról tájékoztatott, hogy pénteken a négy fő beszállítót az intézmény székhelyére hívta a 18.500.000 nyálteszt beszerzésére vonatkozó szerződés megkötése érdekében.

A négy fő beszállító közül hárommal már alá is írták a szerződést, a negyedikkel pedig január 22-én fogják aláírni.

Az első 10 millió teszt már szombaton megérkezik, és az IGSU járműveivel szállítják ki a bukaresti és megyei tanfelügyelőségekhez.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. január 25., 9:21
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Tipikusan úgy ír, mint aki a falutól csak annyira mer eltavolodoni, hogy a templom tornya látszódjon. Ha mellette nem volt beteg, akkor a betegség nincs. Ha kinyitja a szemét és az egész világot, vagy csak Európát is figyelné, akkor rájönne miért is volt egy hónapig csend és miért lett utána megint egy nagy felfutasa az esetszamoknak.

 • User
  Dátum: 2022. január 24., 7:35
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Bebizonyosodott már az első héten, hogy semmi értelme ezeknek a hasztalan nyál teszteknek. Ami pozitívnak jött ki, pcr teszt után levesebb mint 25%lett csak pozitív, ezt a számot a negatív nyáltesztesek simán verték volna ha azokból is ujratszeteltek volna Pcr tesztel mindenkit, sőt. De ez inkább valakinek, valakiknek az üzletről szól, nem az egészségünkről. Háromszor kaptunk, három különböző gyártótól, akinek eladó volt az mind eladja, eladta az államnak.