Felhívás!

Tanügyminiszter: a le nem adott anyagot a következő tanévben pótolják be

Tanügyminiszter: a le nem adott anyagot a következő tanévben pótolják be Románia

Az idén le nem adott tananyagot a következő tanévben pótolják be – jelentette be hétfői sajtóértekezletén Monica Anisie oktatási miniszter, és hozzátette: a második félévi dolgozatírások elmaradnak.

“A lezárásokkal kapcsolatban: a médiát minimum két jegyből számítják ki, a dolgozatírások elmaradnak. A különleges helyzetekről, például ha egy diáknak nincs meg a két osztályzata, a tanügyminisztérium külön rendelkezik” – közölte Anisie.

Az egyetemek folytatják az online oktatást, és a vizsgáztatás is interneten történik. Minden intézménynek maga kell megszerveznie az eljárást – magyarázta a tárcavezető.

Elmondta: minden intézkedés esetében az elsődleges szempont a gyerekek és a pedagógusok biztonsága. Hozzátette: figyelembe vették, hogy miként jártak el más országokban, mint Olaszországban, Lettországban, Máltán és Magyarországon.

A végzős osztályok tanulói június 2-a után térhetnek vissza az iskolába

A végzős osztályok tanulói június 2-a után térhetnek vissza az iskolába – jelentette be Monica Anisie, és hozzátette: egy osztályteremben legtöbb tíz tanuló lehet.

A tárcavezető szerint a kéthetes tevékenység kizárólag a vizsgákra való felkészítésre korlátozódik, a jelenlét nem lesz kötelező.

Kifejtette: a képességvizsgák június 15-én kezdődnek, az érettségi vizsga első napja június 22-e lesz, a részletes programot később teszik közzé.

A szak-, a duális és a posztliceális oktatásban elmaradnak a szakvizsgák.

A minisztérium rendeletet dolgoz ki az egészségbiztonsági szabályokat illetően. Ennek része lesz, hogy egy osztályteremben legtöbb tíz gyerek ülhet, és az is, hogy a tanfelügyelőségeknek ingyenes telefonvonalat kell létesíteniük, amelyen a szülők érdeklődhetnek a körülményekről – magyarázta a miniszter.

Ugyancsak különleges biztonsági intézkedések közepette kerül sor a tanárok esedékes vizsgáira is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. április 28., 11:28
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Mondjuk alsó tagozaton 4.osztályon tanítója volt elmegy 5.be ott ki pótóltatja be ? Szintén a 8.- ból 9.be más iskola.más profil…Ez nem busz vagy vonat,ahol van pótbusz vagy pótvonat.Ez csak kapkodás ,káosz,le.akarnak valakit utánozni,de nincs hozzáértés.