Felhívás!

Tanügyi szakszervezetek: a kormány betartja béremelésre vonatkozó ígéretét

Tanügyi szakszervezetek: a kormány betartja béremelésre vonatkozó ígéretét Románia

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke, Simion Hăncescu úgy nyilatkozott a Ludovic Orban kormányfővel tartott találkozó után, hogy az ágazat dolgozói meg fogják kapni a 2020 január elsejétől beígért béremelést.

Simion Hăncescu a miniszterelnökkel és Monica Anisie tanügyminiszterrel folytatott megbeszélést kedden. A találkozót követően elmondta, a kormány ígérete szerint fokozatosan fogják emelni az ágazatra szánt keretösszeget. A 2020 január elsejétől beígért béremelésre vonatkozó ígéretet betartja a kormány. A következő, 2020 szeptember elsejétől ígért béremelésre vonatkozóan még “számításokat” kell végezni – tette hozzá.

Anton Hadăr, az Alma Mater Országos Szakszervezeti Szövetség vezetője közölte, két hét múlva újabb találkozóra kerül sor, amelyen Florin Cîţu pénzügyminiszter is ott lesz.

Hadăr azt mondta, a törvény értelmében a 2022-re beígért és a 2018-as bér közötti különbséget négyszer 25%-os emeléssel kell behozni, ennek első szakasza az idén megtörtént. A következő szakasz szeptember elsejétől várható, ennek betartására is megvan a kormányfői ígéret. A szeptember elejei emelés azonban további számításoktól függ. “Reméljük, ezek a számítások ránk nézve pozitívak lesznek” – mondta a szakszervezeti vezető.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.