Felhívás!

Tánczos Barna szerint korlátozásokra lesz szükség az ivóvízpazarlás csökkentésére

Tánczos Barna szerint korlátozásokra lesz szükség az ivóvízpazarlás csökkentésére Románia

Korlátozásokat kell bevezetni egyes településeken az ivóvízpazarlás megakadályozására – jelentette ki Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a szerdai kormányülés végén.

Tánczos kifejtette, számos településen a normál fogyasztásra építették ki az ivóvízellátó rendszereket, anélkül, hogy számolnának azzal, hogy a lakosság esetleg más célokra is használja az ivóvizet: öntözésre, ipari célokra, úszómedencék feltöltésére, a kert vagy a gyep öntözésére. “Különösen ebben az időszakban kell felelősségteljesnek lennünk, és vigyáznunk kell erre az erőforrásra” – jelentette ki a környezetvédelmi miniszter, aki szerint egyes önkormányzatok kénytelenek lesznek intézkedéseket bevezetni, hogy közép- és hosszútávon biztosítva legyen a lakosság ivóvízellátása.

Tánczos kijelentette, nemcsak az úszómedencék ivóvízzel való feltöltése jelent pazarlást ebben az időszakban, hanem a kert ivóvízzel történő locsolása is, “még akkor is, ha sajnáljuk az elültetett paradicsomokat”.

Hangsúlyozta: az ivóvíz drága, sokszorosan szűrt és kezelt víz, amelyet csak rendeltetésszerűen szabad használni.

Arra is figyelmeztette a lakosságot, hogy a mezőgazdasági területek meggyújtása óriási kockázattal jár, hatalmas tűzvészek keletkezhetnek a tarlóégetésből.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.