Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Nehéz, de nem lehetetlen

FRISSÍTVE: Nehéz, de nem lehetetlen Sport

Másodszor is nekifut az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely ma 21 órától a szlovén Olimpija Ljubljanát fogadja a párbaj első mérkőzésén. Mint ismert, a sorozattól tavaly úgy búcsúzott az OSK, hogy a rendes játékidőben nem veszített (idegenben 0–0, itthon 1–1, tizenegyesek után vereség a Spartak Trnava csapatával). FRISSÍTÉS: Tv-közvetítés. 

Hirdetés
Hirdetés

Zsinórban második alkalommal szerepel a Sepsi OSK a nemzetközi porondon, az elmúlt időszakban két trófeát is bezsebelő háromszéki klub szeretné felülmúlni tavalyi teljesítményét, amikor a második selejtezőkörben torpant meg, úgy, hogy tizenegyesekkel vesztette el történelme első európai párharcát a szlovák Spartak Trnava ellen. Cristiano Bergodi vezetőedző tisztában van azzal, hogy nehéz dolguk lesz a szlovénok ellen, azonban kijelentette, legénysége mindent megtesz a továbbjutás érdekében. Jó eséllyel teltház várható a ma esti Sepsi OSK Arénabeli összecsapáson, a sepsiszentgyörgyi klub az elmúlt napokban többször is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy minél előbb vegyék meg belépőiket, nehogy lemaradjanak az idény első (és remélhetőleg nem utolsó) európai kupameccséről. Figyelembe véve, hogy – ellentétben a három másik román csapattal – a piros-fehérek mérkőzését egyik televíziós csatorna sem tűzte a műsorára, a találkozó élőben a Sepsi OSK YouTube-csatornáján lesz követhető.

A prosport.ro hírportálnak adott nyilatkozatában Diószegi László vázolta azokat a nehézségeket, amelyekkel az OSK szembesülhet az Olimpija elleni július 28-i visszavágó után. (Az Olimpija Ljubljana elleni visszavágóra a kiutazást sikerült jól megszervezni, ám a klubtulajdonos nyilatkozatának időszakában még bizonytalan és kérdéses volt a hazatérés útja-módja. Az érkezés helyszínének megfelel a román főváros, mert az EKL-mérkőzés után a Petrolul Ploiești otthonában lesz bajnokija a Sepsi OSK-nak. A gond az, hogy a nyilatkozat időszakáig nem sikerült olyan charter-járatot találni, amellyel az egész csapat egyszerre, egy csoportban hazautazhatna. Felvetődött, hogy kényszerhelyzet esetén a keret és a stáb kisebb csoportokra osztva váltson repülőjegyeket, egy részük Ljubljanában, mások Bécsben és (vagy) Zágrábban „csekkolnának” valamelyik bukaresti járatra. Ha végül mégis sikerülne charter-gépet találni a teljes csapatnak, az költségek megháromszorozódtak az utóbbi években, egy Ljubljana-Bukarest charter-repülés ára 70-80 ezer euró.

Az utazási nehézségek, bonyodalmak dacára Diószegi Lászlónak és csapatának a hite töretlen, szeretnének bejutni a harmadik fordulóba, és még azt sem tekintenék föltétlen végállomásnak az idei EKL-sorozatban. A klubtulaj rámutatott, a Sepsi OSK tavaly is közel állt ahhoz, hogy első ellenfelén túljusson, márpedig idén felkészültebbeknek, erősebbeknek érzik magukat. Úgy szeretnének újabb sporttörténeti fejezetet írni, hogy a továbbjutásokkal rangos európai topcsapatot „hoznának” Háromszékre. Az sem mellékes, az Olimpija, majd a Rijeka – Djurgardens párharc győztesének búcsúztatása 750 ezer euróval gazdagítaná a Sepsi OSK kincstárát.

A tippajánlatait, nyereményszorzóit (odds) az elsők között ismertető Unibet sportfogadási iroda a Sepsi OSK győzelmét látja legvalószínűbbnek ma este. A házigazdák győzelme 1,60, döntetlen 3,90, vendéggyőzelem 5,50. Nem hivatalos értesüléseink szerint a mai mérkőzést Orbán Viktor miniszterelnök is megtekinti a helyszínen.

FRISSÍTÉS: Csütörtökök délután a Sepsi OSK a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a sepsiszentgyörgyi mérkőzést csütörtökön 21 órától élőben közvetíti az Erdélyi Magyar Televízió (Erdély TV).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük