Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ronaldo és Messi nélkül

Ronaldo és Messi nélkül Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette annak a 15 játékosnak és hat edzőnek a nevét, akik közül kiválasztják a 2021–2022-es idény legjobb játékosát, valamint edzőjét.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) augusztus 25-én, Isztambulban, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásával együtt adja át az év labdarúgójának és az év edzőjének járó díjakat.

A tizenötös listán öt olyan játékos szerepel, aki a 2021–2022-es kiírásban a Liverpoolt erősítette, mellettük négy Real Madrid-játékos neve került fel. Idén már a tavalyi győztes Jorginho mellett sem a hétszeres aranylabdás Lionel Messi és a korábban háromszor az év játékosának megválasztott Cristiano Ronaldo sem került fel a jelöltek listájára – a díj tizenegy éves történetében ilyenre még nem volt példa.

Az Év labdarúgója-díj jelöltjei: Trent Alexander-Arnold (angol, Liverpool), Karim Benzema (francia, Real Madrid), Thibaut Courtois (belga, Real), Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Fabinho (brazil, Liverpool), Filip Kosztics (szerb, Eintracht Frankfurt), Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München), Sadio Mané (szenegáli, Liverpool), Kylian Mbappé (francia, PSG), Luka Modric (horvát, Real), Lorenzo Pellegrini (olasz, Roma), Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool), Bernardo Silva (portugál, Manchester City), Virgil van Dijk (holland, Liverpool), Vinícius Júnior (brazil, Real).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük