Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tájékoztató kampányba kezdett a katasztrófavédelem az 1977-es földrengés 42. évfordulóján

Tájékoztató kampányba kezdett a katasztrófavédelem az 1977-es földrengés 42. évfordulóján Románia

Nem remegek a földrengéskor („Nu tremur la cutremur”) címmel indított tájékoztató és felkészítő jellegű kampányt az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

Az IGSU Facebook-oldalán hétfőn tett közzé egy animációs filmecskét, amelyből kiderül, mit kell tenni egy erőteljesebb földmozgás esetén. „Mindenkinek meg kell tanulnia az alapvető önvédelmi szabályokat és intézkedéseket. Az együttműködő viselkedés minden sürgősségi esetben életmentő lehet” – üzeni a katasztrófavédelem.

Hirdetés
Hirdetés

Elérhető a fiipregatit.ro honlap is, amely különböző katasztrófahelyzetekre – például árvíz, lavina, földrengés, tűzvész, földcsuszamlás esetére – nyújt útmutatást a lakosságnak. A honlap azok számára is tanáccsal szolgál, akik családon belüli erőszak áldozatai.

A Román Tűzoltó Múzeumot (Foişorul de Foc) hétfőn, az 1977-es földrengés 42. évfordulóján délután 5-ig ingyenesen lehet meglátogatni.

1977. március 4-én a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés volt Romániában. A földmozgás 1578 halálos áldozatot követelt, több ezren megsérültek, több tízezer lakás rongálódott vagy semmisült meg.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük