Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem marad munka nélkül: a miniszterelnök tanácsadója lesz Lia Olguța Vasilescu

Nem marad munka nélkül: a miniszterelnök tanácsadója lesz Lia Olguța Vasilescu Románia

Viorica Dăncilă kormányfő kérésére tiszteletbeli miniszterelnöki tanácsadóként a kormánycsapatban marad Lia Olguţa Vasilescu Dolj megyei szociáldemokrata parlamenti képviselő. Vasilescu az infrastruktúrát érintő ügyekért fog felelni, különös tekintettel a Piteşti – Craiova és a Craiova – Târgu Jiu gyorsforgalmi utak megépítési tervére.

Ezt maga Lia Olguţa Vasilescu jelentette be vasárnap a Facebook-bejegyzésében.

„Az olténiaiak gyorsforgalmi utat akarnak Piteşti és Craiova, valamint Craiova és Târgu Jiu között, és ebben a tervben nekem lehetőségem van személyesen is részt venni! Ezt a célt miniszterként nem tudtam megvalósítani, most azonban lehetőségem lesz erre a kormányfő infrastruktúrával kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó tiszteletbeli tanácsadójaként. Ez a tisztség lehetővé teszi ugyanakkor, hogy továbbra is Dolj megyei képviselő legyek” – írta Vasilescu.

A volt munkaügyi miniszter leszögezte, Viorica Dăncilă kormányfő kérésére marad a kormánycsapat tagja és azért választotta a tiszteletbeli miniszterelnöki tanácsadói tisztséget, mivel részt akar venni a PSD kampányígéreteinek megvalósításában.

Liviu Dragnea PSD-elnök vasárnap, a párt Gorj megyei szervezetének tisztújító ülését követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy aláírták a szerződést a Craiova – Piteşti gyorsforgalmi út két szakaszának a megépítésére.

Hozzátette, a szállításügyi minisztériumban már van egy csapat, amely kizárólag ezzel a gyorsforgalmi úttal foglalkozik és Olguţa Vasilescu is részt vesz ebben a projektben infrastruktúra-kérdésekkel foglalkozó tiszteletbeli miniszterelnöki tanácsadóként.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük