Felhívás!

Színjáték vagy betegség?

Színjáték vagy betegség? Románia

Az őrségváltásra, az új parlament beiktatására várva, a honatyák körében megrökönyödéssel vegyült felháborodást keltett az, hogy Diana Iovanovici Șoșoacă moldvai ügyvéd, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szenátora nem visel maszkot egyáltalán.

Maszk nélkül járkált, ült, szelfizett a mobiltelefonjával a parlament épületében, folyosóin, gyűléstermeiben. Ezúttal még a száját sem takarta, mint néhány nappal korábban, amikor az AUR küldöttségét a Cotroceni-palotában fogadta Klaus Iohannis államelnök. Az erélyes hangú szenátornő azt mondta és írta, orvosi igazolása van arról, hogy nem kell koronavírus-fertőzéstől védő maszkot viselnie az arcán, orrán. Asztmaféleségről is nyilatkozott, ám nem akarta részletezni. Több szenátor, sőt maga Nicolae Ciucă tartalékos dandártábornok, ügyvivő kormányfő is nyilvánosan kérte, az illetékes egészségügyi hatóságok vizsgálják meg a szenátornő orvosi igazolásának valódiságát.

A vizsgálatok eredménye könnyen megtippelhető, hogyha Diana Șoșoacă orvosi igazolása, illetve diagnózisa már a koronavírus-világjárvány kitörése és a védőmaszkok bevezetése előtt tény volt egy vagy több orvosi rendelőben, klinikán stb. Hogyha viszont a megkérdőjelezett betegségét, légzési zavarait idén tavasztól regisztrálták, akkor már fölöttébb gyanús, és felmerül a hamis igazolás, tehát korrupció és csalás gyanúja. A szenátornő ugyanis egész nyáron elsősorban ideológiai szemszögből (emberi szabadságjogok stb.) és megrögzött “vírustagadóként” tüntetett, tiltakozott a védőmaszk használata ellen. Saját bevallása szerint nem is készült szenátornak, a bejegyzési határidő előtt egy nappal került fel az AUR-jelöltlistára.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások