Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán indul a Fotovoltaikus Zöld Ház Program

Szerdán indul a Fotovoltaikus Zöld Ház Program Románia

December 22-én 10 órától iratkozhatnak be a magánszemélyek a Fotovoltaikus Zöld Ház programba a jóváhagyott cégeknél – jelentette be a környezetvédelmi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Tánczos Barna tájékoztatása szerint a program célja fotovoltaikus pannók segítségével saját használatra megfelelő mennyiségű energiát termelni és az országos energetikai hálózatnak átadni a többletet az energiahatékonyság növelése, a levegőminőség javítása és a kibocsátott üvegházhatású gázok csökkentése érdekében.

„A program iránt nagy az érdeklődés, arra számítunk, hogy a Fotovoltaikus Zöld Ház Program újabb kiadására szánt 263 700 000 lejes költségvetés hamar ki fog merülni, de 2022-ben 650 millió lejt szánunk ennek folytatására. A terveink szerint 2022 januárjától kezdve tíz hónapon keresztül havi 65 millió lejt fordítunk majd a programra, novemberben pedig az év során megmaradt összeget bocsátjuk majd a lakosság rendelkezésére. Így reményeink szerint minden kérelmezőt támogatni tudunk” – idézte a tárcavezetőt a minisztérium közleménye.

A program keretében a támogatható költségek legtöbb 90 százalékára lehet támogatást igényelni maximum 20 000 lej értékben. A beruházás összköltségéből a jóváhagyott cég levonja a Környezetvédelmi Alap által nyújtott támogatás összegét, a különbözetet pedig a kedvezményezettnek kell önerőből fedeznie.

A jóváhagyott cégek listája megtalálható a Környezetvédelmi Alap honlapján.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük