Felhívás!

Szerdán 200 ezer koronavírus-teszt érkezik Dél-Koreából

Szerdán 200 ezer koronavírus-teszt érkezik Dél-Koreából Románia

Szerdán 200 ezer koronavírus-teszt érkezik Dél-Koreából – jelentette be kedd az este az Antena 3 televízió műsorában Victor Costache egészségügyi miniszter, és hozzátette: a legfontosabb célkitűzés a tesztelési kapacitás növelése.

“A COVID-19 mindenekelőtt egy logisztikai kihívás: emberi erőforrásokat, maszkokat, öltözeteket, gyógyszereket, tesztkészleteket fogyaszt. Az egyik prioritásunk a tesztelési kapacitás növelése országos szinten. (…). Tizenkilenc tesztközpontunk van. Nem könnyű megtalálni ezeket a készleteket, ezeket az összes tesztben használt fogyóeszközöket. Nagyszerű hír, hogy holnap 200 ezer teszt érkezik Dél-Koreából’ – mondta el a tárcavezető.

Costache kifejtette: az a céljuk, hogy minden megyében legyen legalább egy tesztközpont.

‘Néhány millió tesztet akarunk országszerte. A 200 ezer teszt az első lépés, de további több mint 2 millió tesztet szeretnénk rendelni’ – mondta a miniszter.

Costache a suceavai kórházban történtekkel kapcsolatban kijelentette: “olyan kórházainkban történnek járványügyi balesetek, amelyeknek védelmet kellene évezniük e kórrral szemben”, és úgy vélekedett: az orvostudomány a “COVID-19 előtt és utáni korszakra” oszlik majd fel.

A minisztert “lenyűgözte” a civil szervezetek erőfeszítése, és méltányolta a sajtó által nyújtott segítséget a koronavírus elleni küzdelemben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.