Felhívás!

Százezer védőruhát tartalmazó szállítmány érkezett Szöulból Bukarestbe

Százezer védőruhát tartalmazó szállítmány érkezett Szöulból Bukarestbe Románia

Az egészségügyben használható százezer védőruhát tartalmazó, mintegy 45 tonnás szállítmány érkezett csütörtökön Szöulból az otopeni-i repülőtérre – adta hírül Facebook-oldalán a védelmi minisztérium.

A koronavírus elleni védekezéshez használható felszerelést a román állam rendelte meg, és egy C-17 Globemaster III típusú repülőgéppel szállították az országba.

A védelmi tárca egy nappal korábban közölte, hogy kéréssel fordult a NATO pápai (Magyarország) Stratégiai Légiszállító Képességéhez egy orvosi védőfelszereléseket tartalmazó 45 tonnás szállítmány Szöulból Bukarestbe juttatása érdekében.

A 100 ezer védőruhát a Központosított Beszerzések Országos Hivatala révén vásárolta a román állam – derül még ki a bejegyzésből.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség létrehozásáról szóló Egyetértési Szándéknyilatkozatot 2008-ban írta alá Románia és kilenc másik NATO-tagállam (Amerikai Egyesült Államok, Bulgária, Észtország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Norvégia és Szlovénia), valamint két Békepartnerségi nemzet (Finnország és Svédország).

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások