Felhívás!

FRISSÍTVE: Sürgősségi rendelettel módosítják a 112-es rendszert szabályozó törvényt

FRISSÍTVE: Sürgősségi rendelettel módosítják a 112-es rendszert szabályozó törvényt Románia

Sürgősségi kormányrendelettel fogják módosítani a 112-es sürgősségi rendszert és a helyazonosító rendszert – döntött a kormánykoalíció hétfői ülésén. Közölték: rendkívüli parlamenti ülésszakot hívnak össze a rendeletek elfogadása érdekében.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) közleménye értelmében az ülésen a caracali ügy és az ennek kapcsán szükséges törvénymódosítás volt a legfontosabb napirendi pont, és ismét elhangzott, hogy Viorica Dăncilă kormányfő intézményközi munkacsoport létrehozásáról döntött, amelynek az lesz a feladata, hogy cselekvési tervet dolgozzon ki gyors közbelépést igénylő, kritikus helyzetekre. A munkacsoportot Raed Arafat belügyi államtitkár vezeti.

A munkacsoport dolgozik a törvénymódosítás előkészítésén. Sürgősségi kormányrendelettel, rendkívüli ülésszakon fogják elfogadni a módosításokat, áll a közleményben.

Egy másik napirendi pont a költségvetés-kiigazítás volt.

“Megállapítottuk, hogy megvannak a szükséges alapok a fizetésekre és nyugdíjakra (beleértve a szeptember elsejére tervezett nyugdíjpont-emelést is). A költségvetés-kiigazításkor nagy hangsúlyt fektetünk ugyanakkor az országos szintű, de a helyi jellegű beruházásokra is, ez lévén a kormány egyik legfőbb prioritása” – mutat még rá közleményében a PSD.

FRISSÍTÉS: A PNL a hívások titkosságának feloldását kéri

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a 112-es egységes segélyhívószámra érkező hívások titkosságának feloldását kéri a caracali tragédia esetében – közölte hétfői sajtónyilatkozatában Florin Roman liberális képviselő.

“A közvéleményt mindenféle álhírekkel vezetik félre, hogy elfedjék az állam egyes tisztviselőinek hozzá nem értését” – mondta Roman, aki szerint “semmi sem lehet fontosabb, mint az igazság kiderítése és az bűnösök felelősségre vonása”.

Meglátása szerint a felvételek közzététele “nincs, ahogy zavarják a bűnügyi eljárást, ellenkezőleg, azt az érzést kelthetik, hogy minden bűnös megfizet tettéért”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.