Felhívás!

Súlyos baleset Ialomița megyében: tíz személy meghalt, nyolcan megsérültek

Súlyos baleset Ialomița megyében: tíz személy meghalt, nyolcan megsérültek Románia

Tíz személy meghalt, további nyolc megsebesült szombat hajnalban Ialomiţa megyében, a DN 2A országúton, Slobozia és Urziceni között, Balaciu község Sfîntu Gheorghe településének közelében, amikor egy kamion egy kisbusszal ütközött – közölte Ludmila-Marina Dascălu, a Ialomiţa Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetre hajnal öt óra körül került sor és az első információk szerint az okozta, hogy a kamion áthajtott a szembejövő sávra és frontálisan ütközött a kisbusszal.

A nyomozást nehezíti, hogy mindkét gépkocsivezető életét vesztette a balesetben.

A kisbusz 17 utasa közül heten a helyszínen meghaltak, kilencet súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, egy közülük utólag meghalt.

A hatóságokat a 112-es egységes segélyhívószámon értesítették a balesetről, azonnal életbe léptették a piros akciótervet.

A forgalom mintegy másfél órára mindkét irányban leállt az országúton.

A román sajtó szerint ez volt az idén az eddigi legsúlyosabb közúti baleset.

Az Európai Unió tagországai közül Romániában történik az egyik legtöbb közlekedési baleset. Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint tavaly csaknem 1900-an vesztették életüket a közutakon, ami azt jelenti, hogy átlagban naponta öten haltak meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 6., 9:10
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Itt sajnos elaludt talán!a soför, de legtöbb esetben az utak állapota viszi sírba az embereket! Korlátok, jelzőtáblák hiánya, gödrök, összevissza csíkok és jelzőtáblák, le és felhajtó sávok hiánya mellékutaknál, biciklisávok, sztrádák hiánya, gyors és lassúhajtók, iskolázatlan pilóták! Ha nincs iskola, a majom, h érti meg, h az autó fegyverré válhat?! Csak környékünken hány ilyen van aki megvette magyarban, lengyelben, itthon csorbáért és szexért a hajtásit?!