Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Simion: az AUR csütörtökön Úzvölgyében lesz

Simion: az AUR csütörtökön Úzvölgyében lesz Románia

George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke bejelentette kedden, hogy csütörtökön az AUR parlamenti képviselői Úzvölgyében ünneplik a hősök napját.

Hirdetés
Hirdetés

„Csütörtökön 17 órától Úzvölgyében leszünk, ahol az RMDSZ nyomásgyakorlása miatt fennáll a veszély, hogy a nemzetközi katonai temetőben lebontják a román hősök keresztjeit. Azokról a keresztekről van szó, amelyekre a sovének 2019 májusában szemeteszsákokat tettek, hogy etnikai feszültséget gerjesszenek, és ezeket a napokban ismét felszították” – mondta Simion.

Dan Tanasă képviselő ugyanakkor felhívást intézett „minden románhoz”, hogy június másodikán vegyen részt az úzvölgyi megemlékezésen. „Sajnos van egy bírósági ítélet is, amely alapján a román hősök keresztjeit el akarják távolítani a temetőből. Mi ez ellen vehemensen tiltakozunk, elfogadhatatlannak tartjuk” – jelentette ki Tanasă, aki a hatóságokat is felszólította, hogy „ne kezeljék közömbösséggel” a hősök napját, hanem szervezzenek ünnepségeket, amelyekkel leróják kegyeletüket a román nép hőseinek emléke előtt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások