Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Semjén Zsolt az RMDSZ jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat

Semjén Zsolt az RMDSZ jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat Románia

Egy, a közösségi oldalán szerdán közzétett videoüzenetben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat a szeptember 27-i romániai helyhatósági választásokon Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes.

Hirdetés
Hirdetés

Az üzenetet az RMDSZ is megosztotta közösségi oldalán és eljuttatta a sajtónak.

Semjén Zsolt elmondta: az RMDSZ és a magyar kormány együttműködése számtalan eredményt hozott. Ezek között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) létrehozását, az óvodák építését, a kulturális és más természetű támogatásokat és az erdélyi gazdaságfejlesztő programot említette. Hozzátette: ezek nem valósulhattak volna meg az RMDSZ segítsége és az RMDSZ által biztosított keretek nélkül.

A miniszterelnök-helyettes úgy vélte: a választásokon a román pártok próbálják megszerezni a magyarok szavazatait, de nem érdekli őket a magyar közösség. Amikor a hatalom közelébe kerülnek, a magyar közösség szempontjaira már nem figyelnek.

Hasonlónak tartotta azt a helyzetet, amikor esélytelen magyar jelöltek indulnak. Úgy vélte: ezek elvihetnek szavazatokat, de a magyar közösség ügyét biztosan nem mozdítják elő.

„Megtapasztalhattuk, hogy Erdélyben végső soron, történetileg nézve is, az RMDSZ az egyetlen olyan párt, olyan szervezet, amelyik képes a magyarok megvédésére, a magyar érdek védelmére. Azt tudom mondani önöknek, hogyha én édesanyám révén román állampolgár lennék, akkor az RMDSZ jelöltjeire szavaznék. Arra kérem önöket is, hogy támogassák az RMDSZ jelöltjeit” – fogalmazott videoüzenetében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 17., 9:32
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Amig táskahordozókat jelölnek politikai tisztségek betöltésére és nem olyan köztiszteletnek örvendő személyeket akik már bizonyítottak az életben és a saját szakmájukban, addig ne reméljük, hogy a politikai osztály megtisztul és a közösség érdekében fog dolgozni.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 18., 10:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mindenki el feledte Neptunt, amikor a hires trió – Tokai,Frunda , Borbély, startból el árulták az erdélyi magyarokat és még azt javasolják,hogy ezekre szavazzunk.Sajnos más választás nincs is.