Felhívás!

Saját gyermekét kellett megmentenie az ápolónak

Saját gyermekét kellett megmentenie az ápolónak Románia

Egy SMURD ápolót, aki éppen helikopteres bevetésen volt, átirányítottak egy kisfiú megmentésére, akit biciklizés közben elütött egy autó. Útközben tudta meg, hogy a saját fiáról van szó. „Soha nem gondoltam volna, hogy a világ legboldogabb embere leszek attól, hogy látom a fiamat sírni” – mondta a mentős.

A SMURD helikopter éppen Temesvárról Aradra repült, ahol egy újabb vészhelyzetre kellett volna felkészülni. Az orvosi csapat egy orvosból, két pilótából és Sebastian Petruș temesvári SMURD ápolóból állt. Éppen sikeresen végeztek egy bevetéssel, megmentettek egy beteget. A repülést az állomás hívása szakította meg: „Kérem térjenek vissza Fârdea településre. Egy négy éves gyermeket elgázolt egy autó. Sürgősen kórházba kell szállítani. Nem tudjuk, hogy sérült-e a gerince, vagy más létfontosságú szerve. Nem tud mozogni, a hátát fájtatja”.

A pilóta útvonalat változtatott, az asszisztens pedig felhívta a feleségét, hogy késik. „Sebastian… elütötte egy autó. Biciklizés közben… Többet nem tudok. A nagyszülők értesítettek” – válaszolta a felesége.

Abban a pillanatban Sebastian rájött, hogy a saját gyermekét megy megmenteni, aki egy ideje a nagyszülőknél volt.

„Könnyes szemmel, de próbált higgadt maradni, ő mutatta meg a pilótáknak a legjobb helyet a leszálláshoz, és telefonon elintézte, hogy a gyermeket oda szállítsa egy mentőautó. „A környékről való vagy?” – kérdezte a pilóta. „Igen, és most éppen a fiamról van szó. Ő az áldozat” – válaszolta Sebastian – írja a belügyminisztérium.

A helyszínre érkezve Sebastian odaszaladt a mentőhöz, ahol a gyermekét a hordágyon fekve találta. „Amikor a kicsi meglátott, sírni kezdett. Soha nem gondoltam volna, hogy a világ legboldogabb embere leszek, attól, hogy a fiamat sírni látom. Tudtam, hogy minden könnycsepp azt jelenti, hogy él” – mondta Sebastian.

A gyermeket a helikopterrel elszállították Temesvárra.

„Tudtam, hogy szóval kell tartanom a kicsit, hogy ne aludjon el…Folyamatosan beszéltem, ahogyan még soha, csak ezért, hogy ne csukja be a szemét. Eszembe jutott, hogyan olvastam neki meséket, amikor csukott szemmel akartam látni, de most nem akartam mást, minthogy ébren maradjon. Hallották már valaha, hogy szeretlek? Számomra a „szeretlek”, amelyet a gyermekem mond, jelenti a legtöbbet” – mondta az ápoló.

Temesváron mentőautó vette át a gyermeket és szállította a kórházba. Megvizsgálták, és közölték Sebastiannal, hogy rendbe jön.

Kedden megműtötték a lábát, most pedig a gyógyulás időszaka következik. A műtő elhagyásakor a kicsi megkérdezte az apját:

– Apa, miért te jöttél megmenteni?

– Mert ez a munkám – válaszolta.

– Más gyermekeket is megmentesz?

– Igen, mindenkit megmentünk, akinek segítségre van szüksége.

– Apu, amikor nagy leszek, olyan akarok lenni, mint te!

Sebastian 30 éves, 4 éve dolgozik a SMURD-nál. Több száz küldetésen részt vett már, de most talán élete vizsgáján ment keresztül, hogy megmentse gyermekét.

(Digi24)                  

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások