Felhívás!

Röviden

Felfüggesztett doppinglabor

Hat hónapra felfüggesztette a bukaresti doppinglabor működését a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA). A szervezet közleményében jelezte: egy tavalyi ellenőrzés során a bukaresti laboratórium több ponton nem felelt meg a nemzetközi előírásoknak. A labor működését november 29-én ideiglenesen felfüggesztették, majd ezt a fegyelmi eljárás lezárultával – ettől a dátumtól számítva – fél évre meghosszabbították.

 

Alvás közben a legártalmasabb

Súlyos égési sérülésekkel került a csíkszeredai kórházba egy 73 éves, madéfalvi férfi, aki elaludt égő cigarettával. Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője elmondta: a férfi, aki egyedül lakott egy madéfalvi panellakás garzonjában, égő cigarettával elaludt, emiatt lángra kapott az ágya és az éjjeliszekrénye. Az áldozat testfelületének 40 százalékán szenvedett égési sérüléseket. Amire a tűzoltók kiértek a helyszínre, a férfi szomszédjai segítségével már eloltotta a tüzet. Az áldozatot a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a csíkszeredai megyei kórházba szállították.

 

Nem unatkoztak a hegyimentők

Öt személyt kellet menteniük a hét végén a Hunyad megyei hegyimentőknek. „A legsúlyosabb eset egy síző volt, aki hátgerincsérülést szenvedett. A nő a Vulkán-hegységben egy pályát akart felderíteni, ahol majd túrasí versenyre kerül sor, amikor leesett, és megsérült a hátgerince. A sérültet egy különleges szánon hét hegyimentő hozta le a hegy lábához, ahonnan mentőautóval szállították kórházba” – nyilatkozta az Agerpresnek Ovidiu Bodean, a szolgálat vezetője. Ugyancsak a hét végén négy személy elakadt a nagy hóban egy összkerék-meghajtású (ATV) járművel a 2049 méter magas Sureanu-csúcs környékén. A hegyimentők kétórás keresés után akadtak rájuk, és hozták le a hegyről. A szakemberek azt ajánlják a turistáknak, hogy csak megfelelő felszereléssel és gondos tájékozódás után induljanak hegyi túrára.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.