Felhívás!

Röviden

Ma és holnap kamionstop

Január 23-án és 24-én tilos közlekedni a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti, illetve a veszélyes árut szállító és túlsúlyos, túlméretes járművekkel Románia néhány útszakaszán 6 és 22 óra között. A korlátozás csak az A2-es, DN1, DN7 és DN39-es utak bizonyos szakaszaira vonatkozik! Az A2-es úton már 3,5t-tól tilos a közlekedés Bukarest–Murfatlar szakaszon ma 16 és 22 óra között, szerdán 6 óra és 22 óra között! 7,5 tonnától tilos a közlekedés a DN1 úton Bukarest–Brassó (6 óra és 22 óra között), a DN7 úton Pitești–Vestem, és a DN39 úton Agigea–Mangalia szakaszokon (ma 16 óra és 22 óra között, szerdán 6 óra és 22 óra között).

 

Vajon átmegy ez a törvény?

Oana Florea, a PSD képviselője, a 2009-es államelnök-választásokat vizsgáló parlamenti bizottság elnöke egy törvényt kezdeményezett, amely szerint bűncselekménynek minősül, ha valaki nem jelenik meg a parlamenti vizsgálóbizottság előtt. Az elkövetőre 8 naptól 3 hónapig terjedő börtönbüntetés, vagy kényszerítő bírság és mellékbüntetésként a köztisztségektől való hároméves eltiltás róható ki. A jogszabálytervezet szabályozza az ilyen bizottságok működését és előírja, hogy minden olyan személy beidézhető, akinek információi lehetnek az vizsgált problémával kapcsolatban.

 

Elégedetlenek a bérajánlattal

Több mint 400 személy tiltakozott tegnap a galaci kohászati kombinát udvarán. Az alkalmazottak elégedetlenek a kollektív munkaszerződés keretében a munkáltató által ajánlott bérekkel. A tüntetést egyetlen szakszervezet sem vállalta magára. A vállalat vezetősége semmilyen módon nem kommentálta a tiltakozó akciót. A kollektív munkaszerződésről szóló tárgyalásoknak január 15-éig kellett volna lezárulniuk, ám miután a szakszervezet nem értett egyet a felajánlott bérekkel, a tárgyalásokat január 26-ig meghosszabbították. A szakszervezet 350 lejes általános béremelést követel, míg a munkáltató 50 lejjel emelné a fizetéseket. A galaci kohászati kombinátnak mintegy 15 ezer alkalmazottja van.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.