Felhívás!

Röviden

Érvénytelenített bírságok

A Kolozsvári Bíróság valamennyi esetben érvénytelenítette azt a bírságot, amelyet a csendőrség rótt ki azokra, akik Erdély-zászlót lengettek az RMDSZ által szervezett március 15-i kolozsvári felvonuláson. Az utolsó, Vincze Zoltán nevére kiállított bírságolási jegyzőkönyvet pénteki ítéletében semmisítette meg a bíróság. Az ítélet kivonatát péntek este tették közzé a romániai bíróságok portálján. Korábban már érvénytelenítették a Soós Sándorra, Luka Lehelre és Fancsali Ernőre kirótt bírságot. Soós és Luka ügyében a csendőrség nem élt a fellebbezés lehetőségével, így ezek az ítéletek jogerőssé váltak, Fancsali ítélete esetében még nem járt le a fellebbezés határideje.

 

Ki kell lőni!

A vadállatok számát csökkenteni kellene, nyilatkozta szombaton Petre Daea mezőgazdasági miniszter az elmúlt hónapok medvetámadásaival kapcsolatosan. A miniszter megoldást is ajánlott. „Miért ne lőjük ki őket? Elsősorban az embert kell védeni. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ember és állat közül válasszunk, ez legyen nagyon világos! Minket az ember érdekel, őt szolgáljuk, és az érintett felekkel meg kell hoznunk a szükséges intézkedéseket” – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e erről kérdésről a környezetvédelmi minisztériumban, a miniszter azt válaszolta, az a megoldás, hogy a döntéseket gyakorlatba kell ültetni, ugyanis a valóság teljesen nyilvánvaló. „Itt tenni kell. A valóság nyilvánvaló, nem szabad megkerülnünk ezt” hangsúlyozta.

 

Eksztázisból előzetesbe

A Bihar megyei Dusafalván ért tetten a rendőrség egy ecstasy tablettákat árusító férfit, akit előzetes letartóztatásba helyeztek. A román rendőrség közleménye szerint a 31 éves férfit a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) rendőrei érték tetten november 8-án, amint 400 ecstasy-t próbált eladni. A férfi lakhelyén végett házkutatás során még 27 tablettát találtak a rendőrök. A férfit először őrizetbe vették, majd a bírák döntésének értelmében előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben tovább nyomoz a rendőrség.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.