Felhívás!

RÖVIDEN

Vonat gázolta halálra

Halára gázolt csütörtök reggel egy nőt a Kolozsvárról Bukarestbe közlekedő InterRegio vonat Nagyenyed mellett – tájékoztat a Fehér Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségi szóvivő szerint az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a 72 éves nagyenyedi nő valószínűleg öngyilkos lett. Ezt látszik alátámasztani az a körülmény is, hogy a baleset egy kanyarban történt, amit az áldozat tudatosan választott azért, hogy jelenlétét a mozdonyvezető minél később vegye észre. A Kolozsvárról 7 óra 2 perckor indult szerelvény, amelynek 20 óra 47 percre kellene Bukarestbe érkeznie, több mint egy félórát vesztegelt a helyszínen, amíg a vizsgálat zajlott.

Jön a vakáció!

Vakáción lesznek hétfőtől az elemisták és az óvodások. A tanév rendjét előíró tanügyminisztériumi rendelet értelmében az őszi szünidő november 5-éig tart, 6-án újrakezdődik az oktatás. A tanév rendje szerint a vakációk időpontjai a következők: téli vakáció 2017. december 23. és 2018. január 14. között; félévközti vakáció: 2018. február 3-11.; tavaszi vakáció: 2018. március 31. – április 10.; nyári vakáció: 2018. június 16. – szeptember 9. A líceumot végző tanulók számára 2018. május 25-én ér véget a tanév, a nyolcadikosok pedig 2018. június 8-án végeznek. A törvény által megszabott munkaszüneti napokon nincs tanítás. Az Iskola másként elnevezésű országos program öt egymást követő munkanapot ölelhet fel, és mindegyik tanintézmény eldöntheti, hogy mikorra időzíti 2017. október 2-a és 2018. május 31-e között. A tanév rendje szerint a félévi dolgozatokat a szemeszterek végére kell időzíteni; a tantárgyversenyek országos szakaszait a tavaszi vakációban tartják.

Gyújtogatnak Pataréten

Úgy tűnik, szándékosan gyújtogatás okozza a tüzeket a pataréti szeméttelepen – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Ion Moldovan, a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) vezetője. Arról számolt be, hogy 2016-ban összesen 15-ször gyulladt ki a hulladéktároló, amelynek egy része a megyei tanács hatáskörébe tartozik és le van zárva, a másik része a kolozsvári polgármesteri hivatal gondozásában áll, itt ideiglenes jelleggel tárolják a szemetet. 2017-ben viszont már 29 tűzeset volt a Pataréten, nagy részüket minden bizonnyal szándékosan okozták – vélekedett a szakember.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.