Felhívás!

RÖVIDEN

Kamion okozott halálesetet

Egy személy meghalt, öt megsérült kedd este a Biharszentjános és Nagyvárad közti útszakaszon, egy lengyel rendszámú kamion és egy nyolcszemélyes mikrobusz ütközése következtében. Utóbbiban három nő és három férfi ült, egy nő a helyszínen életét vesztette. Két férfi és egy nő súlyos állapotban van, további két személyt pedig több sérüléssel ápolnak a megyei kórházban. A balesetet a kamion vezetője okozta, aki nem adott elsőbbséget a szemből érkező kisbusznak és dupla záróvonalon tért le balra, emiatt ütköztek.

Törvénnyel a hivatali visszaélés ellen

Külön törvénybe foglalja az igazságügyi minisztérium a hivatali visszaélés és a szolgálati hanyagság bűncselekményével kapcsolatos szabályozást, ezért nem fogalmazott meg állásfoglalást ebben a témában – nyilatkozta szerdán Mariana Moţ államtitkár az igazságügyi kérdésekkel foglalkozó parlamenti különbizottság ülésén. Az RMDSZ legalább 100 ezer lejes károkozáshoz kötné a hivatali visszaélés bűncselekménnyé minősítését, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) szerint nincs szükség összeghatárra. A 297-es cikkely módosítására az említett három alakulat nyújtott be módosításokat.

Indul az oltáskampány

A parlament épületében kialakított mozgó orvosi kabinetben oltatta be magát szerdán több közjogi méltóság is influenza ellen. Vakcinát kapott többek közt Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Florian Bodog egészségügyi miniszter, László Attila, a szenátus közegészségügyi bizottságának elnöke, valamint Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke. Kezdődik az influenza elleni ingyenes oltási kampány, 19 ezer adag vakcinát már szétküldtek az ország különböző pontjaiba.

Szökni próbáltak

Romániából Magyarországra próbált jutni húsz – iráni, afganisztáni és iraki állampolgárságú – menedékkérő. Szerdára virradóan a Nagylak-Csanádpalota határátkelő közelében 11 nőt és 9 férfit fedeztek fel a határőrök egy román sofőr által vezetett teherautóban, amely autóalkatrészeket szállított Franciaországba. Az alkatrészek közé rejtőzött személyek között kilenc kiskorú is van, a legkisebb gyermek 2 éves. A kamion sofőrje azt nyilatkozta, nem tudott róla, hogy a rakomány között emberek rejtőztek el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.