A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Nagy vihar volt kedd éjjel

Nagy vihar volt kedd éjjel Románia

Az ország 11 megyéjében okozott károkat a kedd éjszakai vihar, a tűzoltóknak 25 udvarból és pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, 167 kidőlt fát kellett eltávolítaniuk – tájékoztat az országos katasztrófavédelem.

Temes megyében a Varjast Perjámossal összekötő megyei úton egy kerékpárost döntött az őt éppen előző autó kerekei alá egy széllökés: az 53 éves biciklista nem élte túl a balesetet. Bukarestben és Ilfov megyében összesen több mint 150 fát döntött ki a szél. Két személy megsérült, és kórházba is került, 81 autó megrongálódott – közölte a katasztrófavédelem. Az ilfov-bukaresti ISU arról számolt be, hogy a kedd éjszaka folyamán 993-an kértek segítséget, ebből 424 helyszínre ki is szálltak csapataik, 186 esetet pedig a vihar és a szél idézett elő ezek közül. Összehasonlításképpen: egy átlagos nap során 220-250 alkalommal kell közbeavatkozniuk a fővárosi és az Ilfov megyei katasztrófavédelem csapatainak.

A vihar országszerte fákat döntött ki és jelentős károkat okozott, többek közt Argeş, Brassó, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Maros, Temes megyében. Brassóban például a Vöröskereszt udvarán két autóra zuhant egy fa. Dicsőszentmártonban egy utat tett járhatatlanná egy kidőlő fa, Temesváron építkezési elemeket sodort az úttestre a szél, Nagyszentmiklóson három oszlop dőlt ki. A tengeri kikötőket lezárták. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a beavatkozási munkálatok véget értek, de csapataik továbbra is készenlétben állnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.