Felhívás!

Nagy vihar volt kedd éjjel

Nagy vihar volt kedd éjjel Románia

Az ország 11 megyéjében okozott károkat a kedd éjszakai vihar, a tűzoltóknak 25 udvarból és pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, 167 kidőlt fát kellett eltávolítaniuk – tájékoztat az országos katasztrófavédelem.

Temes megyében a Varjast Perjámossal összekötő megyei úton egy kerékpárost döntött az őt éppen előző autó kerekei alá egy széllökés: az 53 éves biciklista nem élte túl a balesetet. Bukarestben és Ilfov megyében összesen több mint 150 fát döntött ki a szél. Két személy megsérült, és kórházba is került, 81 autó megrongálódott – közölte a katasztrófavédelem. Az ilfov-bukaresti ISU arról számolt be, hogy a kedd éjszaka folyamán 993-an kértek segítséget, ebből 424 helyszínre ki is szálltak csapataik, 186 esetet pedig a vihar és a szél idézett elő ezek közül. Összehasonlításképpen: egy átlagos nap során 220-250 alkalommal kell közbeavatkozniuk a fővárosi és az Ilfov megyei katasztrófavédelem csapatainak.

A vihar országszerte fákat döntött ki és jelentős károkat okozott, többek közt Argeş, Brassó, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Maros, Temes megyében. Brassóban például a Vöröskereszt udvarán két autóra zuhant egy fa. Dicsőszentmártonban egy utat tett járhatatlanná egy kidőlő fa, Temesváron építkezési elemeket sodort az úttestre a szél, Nagyszentmiklóson három oszlop dőlt ki. A tengeri kikötőket lezárták. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a beavatkozási munkálatok véget értek, de csapataik továbbra is készenlétben állnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.