Felhívás!

RÖVIDEN

Lángolt a növényzet   

Lángra kapott vasárnap a száraz növényzet és a széldöntvény az Erdélyi-középhegységben, az Alsószolcsa környékén égő mintegy tízhektáros terület oltásán több tucat hivatásos tűzoltó mellett önkéntesek is dolgoztak. A tűz tulajdonképpen pénteken este ütött ki a száraz növényzet egy kisebb területén. A helyszínre a topánfalvi és a nagyenyedi tűzoltóság 34 embere vonult ki, akikhez az alószolcsai helyi egység három önkéntese társult.

Bevándorlókat mentettek

Újabb hatvan bevándorlót mentett meg a román parti őrség az Égei-tengeren szolgálatot teljesítő őrhajója, amely az európai uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) megbízásából járőrözik a görög felségvizeken. Péntek hajnalban riasztották egy kisméretű, túlzsúfolt motoros gumicsónakhoz, amely bármelyik pillanatban elsüllyedhetett volna. A csónakban 60 ember (19 gyerek, 14 nő és 27 férfi) zsúfolódott össze, akik állításuk szerint Szudánból, Szíriából, Szomáliából és Irakból indultak útnak, hogy eljussanak az Európai Unióba. Mivel a bevándorlók közvetlen életveszélyben voltak, a román hajó felvette őket fedélzetére, majd biztonságban partra tette őket Híosz szigetén, hogy a görög hatóságok a bevándorlókkal kapcsolatos eljárásokat (egészségügyi ellátás, azonosítás, nyilvántartásba vétel, ujjlenyomatvétel) elvégezhessék.

Kilencen sérültek

Kilenc személy megsérült vasárnap Fehér megyében, egy Marosszentimre mellett történt közúti balesetben, ahol három személygépkocsi ütközött. A hatóságok aktiválták a piros színű beavatkozási kódot, amit aztán rövid idő után leállítottak. A rendőrség szerint a baleset egy körforgalomnál történt, valószínű a megfelelő követési távolság be nem tartása miatt.

Túlélte a kényszerleszállást

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép a Fehér megyei Alvincen, a pilóta valószínű többrendbeli bokatörést szenvedett, de nincs életveszélyben. A mentőegységeket egy helyi lakos hívta ki a 112-es egységes segélyhívószámon, a sérültet helikopterrel szállították a marosvásárhelyi kórházba.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.