Felhívás!

Röviden

Letartóztatott fűtermesztők

A marosvásárhelyi törvényszék a DIICOT marosvásárhelyi kirendeltségének kérésére két személy nevére állított ki szerdán este 30 napra szóló előzetes letartóztatási parancsot, akiket drogkereskedelemmel gyanúsítanak a csapószentgyörgyi kannabiszültetvény ügyében. A DIICOT tájékoztatása szerint alapos a gyanú, hogy ez év folyamán a gyanúsítottak kannabiszmagokat ültettek el a közigazgatásilag Radnóthoz tartozó Csapószentgyörgyön. Az ültetvényen 80 tő kendert találtak, valamint házon belül további 11 növényt, amelyeket különleges berendezéssel neveltek. A házkutatás során 540 gramm szárított kannabiszmag is előkerült. Az ügyben kilenc személyt hallgattak ki, köztük a legfiatalabb 20, a legidősebb 34 éves.

 

Internet és bankkártya

2,5 milliárd euró értékben vásárolt Románia lakossága 2017-ben interneten keresztül. Egy átlagos vásárlás értéke körülbelül 60 euró – írja az Agerpres egy online marketingre szakosodott vállalat piacelemzésére hivatkozva. Az idézett forrás szerint az idén az internet-felhasználók 61 százaléka online vásárolt szívesebben, míg 34 százalékuk üzletben szeret vásárolni. Ilyen körülmények között az okostelefonok utolérték az asztali számítógépek népszerűségét, a felhasználók 27 százaléka okostelefonon adja le internetes rendeléseit. Az elemzés arra is rámutatott, hogy egyre többen fizetnek bankkártyával. A tranzakciók elérték az egymilliárd eurós összeget. A vásárlások során leginkább számítástechnikai eszközöket és divatcikkeket szereztek be.

 

Cigit és alkoholt csempésztek

Több mint 10 ezer cigarettát és 10 liter kétszer lepárolt alkoholt foglaltak le 5500 lej értékben a Maros és Temes megyei gazdasági rendőrség tagjai. Szerdán nyolc házkutatást tartottak olyan személyeknél, akik a gyanú szerint illegálisan kereskedtek alkohollal és cigarettával. A nyomozás során kiderült, hogy több Maros és Temes megyei személy egy bűnszövetkezetet hozott létre és zárjegy nélküli alkoholt és cigarettát hoztak be az ország területére Szerbiából. Az államháztartásnak okozott kár eléri a 20 ezer eurót. A házkutatás során egy személyt őrizetbe vettek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.