Felhívás!

Javítják, amit lehet

Javítják, amit lehet Románia

A kormány tegnapi ülésén határozatban fogadta el a vasárnapi vihar által okozott károk kijavítására szükséges összegek kiutalását, írja az Agerpres.

 

A kormány által küldött közlemény szerint 16 kórházat, 23 orvosi rendelőt, több mint 251 oktatási intézményt, rendőrőrsöt, templomot és a temesvári szív-érrendszeri intézet épületét javítják meg. Tíz megye helyi önkormányzata 29 816 millió lejt kap a sürgős javításokra. További 1585 millió lejt biztosítanak a belügyminisztérium számára, 170 ezer lejt az egészségügyi minisztérium számára és mintegy 4458 millió lejt a kormányfőtitkárság számára a viharkárok fedezésére.

A kabinet tájékoztatása szerint a belügyminisztérium a rendőrség, a csendőrség, a katasztrófavédelem épületeiben és gépparkjában esett károkra fordítja az összegeket. Az egészségügyi minisztérium a temesvári szív-érrendszeri intézet tetőzetének felújítására, míg a kormányfőtitkárság a Bihar, Arad, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény és Hunyad megyei templomokban keletkezett károk kijavítására fordíthatja a kiutalt pénzalapot. Az összegeket a kormány beavatkozási alapjából és a kormány tartalékalapjából fedezik – írja az idézett forrás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.