Felhívás!

Röviden

Sikeres akciók

A Román Rendőr-főkapitányság a DIICOT-tal együttműködésben június 22-e és július 5-e között drogfogyasztás és forgalmazás, embercsempészet, pénzmosás és informatikai bűncselekmények gyanúja kapcsán 110 házkutatást végzett, 56 személyt őrizetbe vett vagy letartóztatott, 17 személyt hatósági felügyelet alá helyezett, írja az Agerpres. Az akciók során 782 500 lejt, 310 ezer eurót, 800 dollárt, két gépkocsit, valamint elektronikai eszközöket, mobiltelefonokat, egy fegyvert, 26 321 csomag cigarettát, 2,65 gramm amfetamint, 221 ecstasy tablettát, 620 gramm hasist, hat adag heroint, 61. 327 gramm cannabist és hat tő kendert is lefoglaltak.

 

Lyukas óvszert vegyenek!

Kilyukasztott, lejárt szavatosságú óvszereket találtak kereskedelmi forgalomban a kolozsvári fogyasztóvédők. Az észak-nyugati regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint egy fogyasztói panasz nyomán fedezték fel a lyukakat a Durex extra safe óvszer 0010815033-as gyártási szériájának darabjain (2020-as lejárati határidővel). Egyes esetekben más lejárati határidő volt feltüntetve az óvszerek külső dobozán, mint azok belső műanyag csomagolásán: ez utóbbiak felirata szerint az óvszerek már 2015-ben elvesztették szavatosságukat. A fogyasztóvédők 30 ezer lej értékben róttak ki bírságot, ugyanakkor elrendelték a hibás termékek kereskedelemből való bevonását és megsemmisítését.

 

Ismét medve

Szombaton két pásztort medve támadt meg Csíkmadarastól mintegy 8 kilométerre. A juhászok megkísérelték elűzni a nagyvadat, ez azonban több helyen megharapta őket. A pásztorokat a juhászkutyák mentették meg. A sebesülteket mentővel vitték a csíkszeredai sürgősségi kórházba. Egyiküknek a fején, jobb combján, jobb csípőjén, alkarján és nemi szervén ejtett sebet a medve, a másik páciensnek a jobb kezén van harapott seb. János Zsolt, a régió vadászegyesületének igazgatója az Agerpresnek elmondta, két héttel ezelőtt már történt egy medvetámadás a környéken, akkor is egy juhász került kórházba, és nem kizárt, hogy ugyanarról az állatról van szó.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.