Felhívás!

RÖVIDEN

Holtan találták

Holtan találtak rá egy 83 éves asszonyra hétfőn Gyimesközéplok községben, a Hidegség-patakának medrében. Az asszony szombat este elment otthonról meglátogatni a szomszédait, és többé nem tért haza. Eltűnését a fia észlelte, éjjel 1-2 óra körül. A gyimesközéploki önkéntes tűzoltók vasárnap egész nap, éjfél utánig keresték. Hétfőn reggel néhány szomszéd vette észre a holttestet a Hidegség-patakának egyik kis szigetén, és körülbelül egy kilométerrel távolabb megtalálták a járóbotját is. A szemtanúk azonnal értesítették a rendőrséget, a holttestet végül a csíkszeredai katasztrófavédelem munkatársai hozták partra. Az önkéntes tűzoltók szerint a patak vízhozama megnőtt az elmúlt napok esőzései miatt, azonban nem jeleztek áradást, amely esetleg elsodorhatta volna az asszonyt. Az eset pontos körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Sérülésmentes láncbaleset

Láncbaleset történt hétfőn Maros megyében: hét gépkocsi futott egymásba az E60-as úton, Maroskeresztúr és Nyárádtő között. A Maros megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Andreea Pop szerint a balesetben senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett, az ütközést vélhetően a követési távolság be nem tartása okozta. A karambol nem okozott fennakadást a forgalomban.

Stabil ország vagyunk

Románia stabil ország, működőképes gazdasággal – jelentette ki Klaus Johannis hétfőn Berlinben, az Angela Merkel német szövetségi kancellárral folytatott megbeszélésén. „Rövid eszmecserére került sor ebben a témában, és azt hiszem, hogy sikerült azt az üzenetet közvetítenem, hogy a kormánykoalíció egy belső válsággal szembesült, de Románia egy stabil ország, működőképes gazdasággal. Kértem az érdekelteket, hogy mielőbb találjanak megoldást a kialakult helyzetre, és ez minden bizonnyal meg is fog történni” – nyilatkozta Johannis. A német újságírók azon kérdésére, hogy a politikai válság befolyásolja-e az ország külpolitikáját, a román államfő azt felelte, hogy a mostani eseményeknek egyáltalán nem lesz semmilyen hatása a román külpolitikára. Johannis június 19-21. között hivatalos látogatást tesz a Német Szövetségi Köztársaságban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.