Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Románia

Kormányátszervezés

Mihai Fifor, a román honvédség tárcavezetője tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága ülésének (CEx) kezdetén jelentette be, hogy lemond tisztségéről. Döntését azzal indokolta, hogy csatlakozni akar a Szociáldemokrata Párt csapatához, amely előkészíti a következő választásokat és a párt rendkívül fontos projektjeit. Kiderült, hogy valójában kormányátszervezés zajlik a háttérben. Hamarosan Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes megbízatását visszavonja a PSD, aki így értelemszerűn a fejlesztési tárca éléről is távozik, helyébe Ilan Laufer-t nevezik ki. Lucian Șova szállításügyi miniszter helyét Lia Olguța Vasilescu veszi át, aki helyett a munkaügyi minisztériumhoz Marius Budăi-t delegálják. Dănuț Andrușcă gazdasági miniszter helyett Niculae Bădălau-t javasolták a párt végrehajtó bizottságának ülésén, Fifor helyett pedig Gabriel Leș veszi át a védelmi minisztériumot. Változás történik a kulturális tárcánál is, George Ivașcu után Daniel Breaz szenátor veszi át az irányítását.

 

Firea is lemondott

Lemondott Gabriela Firea a PSD bukaresti szervezetének ideiglenes elnöki tisztségéről. Bukarest főpolgármestere az alakulat Országos Végrehajtó Bizottságának tegnapi ülése előtt jelentette be döntését, hozzátéve, ezt tiltakozásnak szánja amiatt, hogy Liviu Dragnea pártelnök több mint két éve akadályozza a tisztújító választások megrendezését a fővárosi szervezetnél. „Most döbbentem rá, hogy ez egy terv része volt. Azt akarta, hogy folyamatosan függjek tőle. Megkísérelte a bukaresti szervezettel is azt, ami más szervezetekkel az esetek többségében sikerült neki: az oszd meg és uralkodj elv szerint irányítani” – hangoztatta Firea.

 

Plagizáló rendőrök

A rendőrakadémián az utolsó hét esztendőben megszerzett doktorátusok több mint egyharmadánál merül fel a plagizálás gyanúja, számszerűen 149 doktori dolgozat közül 55-öt másolhattak. A bukaresti Alexandru Ioan Cuză Rendőrakadémia prorektora szerint a 2011 és 2017 között megszerzett doktori címek disszertációit vették górcső alá, azaz a Word-formátumban elérhető dolgozatokat összehasonlító programmal vizsgálták át, és a hasonlósági együtthatók meghaladták a figyelmeztető szintet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük