Felhívás!

Röviden

Toader holnap dönt

Csütörtökön 13 órakor jelenti be, kit javasol az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) élére – közölte Tudorel Toader igazságügyi miniszter tegnap. Toader a közösségi oldalon számolt be arról, hogy lezárult a DNA-főügyészi székre pályázók meginterjúvolása. A korrupcióellenes főügyészi tisztségre a következő ügyészek jelentkeztek: Sorin Armeanu, a vaslui-i törvényszéki ügyészség főügyésze, Andrei Bodean, a konstancai DNA ügyésze, Adina Florea, a konstancai törvényszéki ügyészség ügyésze, Paula Tănase, a galaci táblabírósági ügyészség ügyésze, Nicolae Lupulescu katonai ügyész és Gabriela Scutea, a román legfőbb ügyészség volt helyettes vezetője.

 

Folytatják a partnerséget

Az RMDSZ-szel kötött megállapodás továbbra is érvényben marad – jelentette ki hétfőn Liviu Dragnea, a képviselőház és a PSD elnöke. „A partnerségi megállapodást senki sem bontotta fel, tehát változatlan formában érvényben marad. Átadtam az RMDSZ képviselőinek a törvényhozási prioritásokról a végrehajtó bizottságban megszavazott listát, jövő héten pedig tárgyalunk majd a legfontosabb elfogadandó törvényekről, kezdve természetesen a nyugdíjtörvénnyel” – mondta Dragnea.

 

Maior az igazmondó

Az igazat mondta Rudolph Giuliani levelével kapcsolatban – jelentette ki kedden George Maior, Románia egyesült államokbeli nagykövete, a SRI volt igazgatója. Maior a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság előtt jelent meg kihallgatásra. Kifejtette: fenntartja korábbi nyilatkozatát, mert az összhangban áll a valósággal, és azzal, amit az amerikai kormány is nyilatkozott. „Úgy gondolom, hogy igazat mondtam, és úgy gondolom, hogy a nemzet érdekében dolgoztam. Nem értem, hogy állíthatja valaki, hogy beavatkoztam az amerikai politikába, amikor magánszemélyről van szó. Az amerikai fél részéről a legkisebb gesztust, hozzáállást vagy nyilatkozatot sem láttam, ami ezt alátámasztotta volna. Ha a tisztségemből való távozáshoz politikai érdek fűződik, akkor annak politikai okai vannak, amelyeket el kell magyarázni. Én nem próbálom elmagyarázni, mert semmi közük a diplomáciához és ahhoz a tényhez, hogy a román nemzet érdekében tettem eleget kötelességeimnek” – mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.