Felhívás!

Romániában tesz látogatást Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke

Romániában tesz látogatást Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke Románia

Romániában tesz látogatást hétfőn és kedden Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke.

Az Európai Bizottság romániai képviseletének tájékoztatása szerint az alelnök az együttműködései és ellenőrzési mechanizmusról (MCV), a jogállamiságról, az igazságügyi reformokról, az Ukrajnában dúló háborúról, a sajtószabadságról és a félretájékoztatás visszaszorításáról tárgyal majd a romániai illetékesekkel.

Věra Jourová hétfőn találkozik a román államfővel, a miniszterelnökkel, az országos audiovizuális tanács és az országos hírközlési hatóság képviselőivel, és meglátogatja az ENSZ által létesített menekültközpontot is.

Kedden az igazságügyi miniszterrel, az alkotmánybíróság elnökével, a belügyminiszterrel, valamint igazságszolgáltatási intézmények és egyesületek képviselőivel folytat megbeszélést az EB alelnöke.

Ugyanaznap részt vesz az európai ügyekkel foglalkozó, a jogi és a kulturális kérdésekkel foglalkozó parlamenti bizottságok együttes ülésén is, a sajtó képviselőivel pedig a sajtószabadságról, az újságírók biztonságáról tárgyal.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.