Felhívás!

Rollerre lépnek

Bukarest Főpolgármesteri Hivatala, a kerületi önkormányzatokkal és a rendőrség illetékes ügyosztályával együtt kidolgozza a rollerközlekedés szabályait, a kérdésről közvitát is rendeznek interneten vagy közönségtalálkozók és lakossági beadványok révén.

Az általános törvény hiányában, a helyi hatóságok jogköreire hivatkozva, a főpolgármesteri hivatal szeretné úgy szabályozni a rollerezést, hogy a gépjárműforgalom és a gyalogosforgalom szempontjait is figyelembe vegyék. A fővárosban a fiatalok és középkorúak körében nagy népszerűségnek örvendenek a különféle méretű, teljesítményű és formájú elektromos rollerek, de a használóikat sok támadás éri. Nincs egyértelműen meghatározva, hogy a rolleres hol közlekedjen. Tény az, hogy történtek balesetek járdákon, köztereken és az úttesten is.
A bukaresti önkormányzat nyíltan támogatja a rollerhasználatot, külön cselekvési terv is létezik az ilyen jellegű közlekedés ösztönzésére, mert környezetkímélő. Az utóbbi időszakban három cég összesen 2600 villanyrollert szállított Bukarestbe, és további ellátásra kötöttek megállapodásokat.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.