Felhívás!

Rendőrség: ingerelte az állatot a Hargita megyei medvetámadásban meghalt férfi

Rendőrség: ingerelte az állatot a Hargita megyei medvetámadásban meghalt férfi Románia

A medve által Kőrispatak közelében megölt fiatalember ingerelte az állatot, fadarabokat és egyebeket dobált a barlangjához – derült ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozásából.

“A vizsgálat szerint másfél kilométerre Kőrispataktól megállt a szekérrel és mintegy 15 méterre megközelítette egy medve barlangját, (…) fadarabokat és egyebeket dobált arra, és amikor látta, hogy nem történik semmi, elindult a barlang felé, ahonnan azonban előjött a medve és akkor történt a tragédia” – közölte az Agerpres hírügynökséggel Incze Miklós, a rendőrség sajtóosztályának munkatársa.

Az információkat Fazakas Attila, a székelykeresztúri vadásztársaság elnöke is megerősítette, aki szerint az áldozat “végzetes hibát” követett el, amikor nem vette figyelembe, hogy milyen veszélynek van kitéve.

“Szegény fiú nem tartotta be az elemi szabályokat. Kicsit ivott is, s bár hajtóként is dolgozott és többször találkozott már medvével, nem vette figyelembe, hogy milyen veszélynek teszi ki magát” – mondta Fazakas Attila.

Hozzátette: a pénteki tragédia után az amúgy monitorizált állat viselkedése agresszívvá vált, a vadászokra is rátámadt, “csaknem le kellett lőniük önvédelemből”. A szakember szerint az állatot ki kell lőni, a bocsait pedig a balánbányai rezervátumba kell szállítani. Úgy véli, nem lenne eredményes, hogy elaltassák és csendesebb helyre költöztessék, mert esetleg még agresszívebbé válna, ha nem a barlangjában ébred fel.

A szakemberek javaslataikat felterjesztették a környezetvédelmi minisztériumba és kilövési engedélyért folyamodtak a hatósághoz.

A medve péntek délelőtt, Kőrispatak mellett támadt egy 35 éves férfira. Az áldozat a mentőautóban, a kórházba menet halt bele sérüléseibe.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 25., 20:15
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ugye ugye hogy nem az állat volt aki kezdte,bármennyire is szomorú az ostoba halál, de békén kellett volna hagyni a medvét de az alkohol mindig Szupermannek hiteti el az embert.Szomorú,hogy a felelőtlen magatartás miatt a bocsok árvaságra vannak ítélve.

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 9:04
  ÉRTÉKELÉS: 13

  “Az állat viselkedése agresszívvá vált”, megis mire szamitottak? Eddig az volt a problema, hogy a medve a falu kozt setal, most meg az, hogy az erdoben.

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 10:48
  ÉRTÉKELÉS: -2

  “A bocsok arvasagra vannak itelve”Na es a ket gyerek aki szulo nelkul maradt?Lehetett volna tobb esze ennek a fiatal embernek de ha italos volt akkor legalabb a vele egyutt levo tarsasagbol valaki visszatarthatta volna.Nem hiszem nincs lelkifurdalasuk ezert!Am az is lehetseges,hogy egyik sem volt jozan.

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 10:23
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A fő kérdés:Minek ment oda?A bölcs székely szólásmondás nem hiába született…1.,2., 3., 4.A medve nem játék.Aki nem ért ezzel egyet,menjen játszani a medvével.A győztesnek én fizetem a ….málnaszörpöt.

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 13:26
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az ember azert gondolkodo leny es ezert magasabbrendu az allatoknal, amikor ittasan az erdobe ment es ingerelte a medvet nem gondolt az otthon levo gyerekeire? Hanyan gondolnak gyerekeikre amikor vaganykodasbol hulyesegeket csinalnak ami estleg vegzetes lehet szamukra.Persze hogz kar a gyerekekert is de apjuk maga kereste a bajt es megtalalta ami vegzetes lett szamara.Szomoru de az is hogy artatlan allatok maradjanak arvan az emberi ostobasag miatt.